Usklađivanje obiteljskog i poslovnog života

Petrol dobivanjem certifikata postao „Obitelji naklonjeno društvo“

Petrol
Promo
05.04.2017.
u 16:43

Djelatnicima  omogućena maksimalna posvećenost u važnim trenucima života njihove djece i obitelji

Petrol je postao poslodavac koji s ponosom nosi slogan „Obitelji naklonjeno društvo“. Institut Ekvilib dodijelio je  certifikat kojim potvrđuje da društvo Petrol jamči usklađivanje poslovnog i privatnog života svojim zaposlenicima kroz organizaciju radnog procesa. Ovaj projekt predstavljen je kao sastavni dio organizacijske kulture kojim svi zaposleni i novozaposleni dobivaju kvalitetne informacije o tome što mogu očekivati na području usklađivanja obiteljskog i poslovnog života.

Kako bi se takva mjera usavršila i donijela konkretne rezultate predloženo je i uspostavljanje posebnog OND tima čiji bi članovi skupljali, obrađivali i predlagali nove metode rada sukladno potrebama zaposlenika. Predložene su  i prihvaćene  mjere  za roditelje u ključnim trenucima djetetova života, primjerice slobodan dan kod prvog školskog dana u prvom razredu osnovne škole koji je popraćen prigodnim poklonom za školarca ili fleksibilnost radnog vremena pri polasku u vrtić, kako bi se smanjili stres i napetost zaposlenih pri važnim danima u životu svoje djece te povećala motivacija i produktivnost na radu

Omogućava se i fleksibilnost radnog vremena pri ostalim, izvanrednim obiteljskim obvezama (npr. praćenje člana obitelji na zdravstvene preglede i sl.)

Isto tako, zaposleni će iskazivati vlastito zadovoljstvo ili nezadovoljstvo  u anketama koje su predviđene unutar društva kako bi na taj način pridonijeli svojim idejama i potrebama u organizaciji radnog procesa.

Naklonjenost obitelji predstavlja  jedan od elemenata načela upravljanja kojih se Petrol pridržava u okviru cjelokupne filozofije poslovanja, a u sklopu toga se  osluškuju potrebe zaposlenika glede problematike usklađivanja radnog mjesta i obitelji.

Naposljetku, prisutna je i problematika reintegracije zaposlenika nakon dulje odsutnosti. Ovim projektom zajamčena je cjelokupna priprema nacrta reintegracije zahvaljujući kojoj voditelj po povratku zaposlenika obavlja razgovor s njim te dogovara sve važne stvari povezane s povratkom na radno mjesto zaposlenika kao i brže i lakše uključivanje u radni proces.

Utvrđivanjem vrijednosti „Obitelji naklonjeno društvo“  djelatnici se u cijelosti mogu posvetiti svojoj djeci i obitelji u važnim trenucima njihova života dok motiviranost i produktivnost ostaju nepromijenjeni, a to je odluka kojom  je Petrol značajno pridonio boljitku vlastitih zaposlenika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije