Analitičari:

“Prodajte Ininu dionicu jer je njezina vrijednost precijenjena”

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
14.02.2011.
u 16:55

Analitičari Erste banke drže da cijena od 3650 kuna, što je bila jučerašnja vrijednost dionice te naftne kompanije, jednostavno nije opravdana.

Analitičari Erste banke u svojem posljednjem izvješću preporučuju prodaju Inine dionice jer smatraju da je njezina vrijednost precijenjena.

Drže da cijena od 3650 kuna, što je bila jučerašnja vrijednost dionice te naftne kompanije, jednostavno nije opravdana. Inina dionica, podsjetimo, naglo je počela rasti nakon što je MOL za otkup od malih dioničara ponudio 2800 kuna po dionici. No, u preuzimanju većinskog paketa dionica u Ini spriječili su ga mirovinski fondovi koji su za tu dionicu na burzi ponudili cijenu od 2830 kuna. Nakon toga cijena je samo rasla.

– Inino podizanje cijene nafte bio nam je znak da podignemo ciljanu cijenu dionice u 12 mjeseci sa 2200 kuna na 3100, ponajprije zbog porasta cijena ugljikovodika – objašnjavaju u svom izvješću analitičari Erste banke. Očekuju lagan rast proizvodnje ugljikovodika, kao i proizvodnje u Ininim rafinerijama u Sisku i Rijeci. Kada je riječ o dinamici povećanja Inine zarade, analitičari procjenjuju kako će Ina u tome zadržati dobar trend.

Profit će rasti, pišu analitičari, tako što će modernizirane Inine rafinerije donositi zaradu, kao i segment istraživanje i proizvodnja, a troškovi bi se trebali smanjivati.

Ključne riječi

Komentara 14

BA
baš
18:36 14.02.2011.

Sva predviđanja kažu kako bi INA trebala u idućem razdoblju znatnije napredovati jer je modernizacija pri kraju, pa neki tamo plin, pa ... zašto onda kažu da je dionica precijenjena?

ST
strpljiva
18:50 14.02.2011.

Nazalost INA bas i nece napredovati, jer rafinerije i pumpe bas nemaju veze s time, unistava se drugi puno vazniji dio INE, istrazivanje i proizvodnja, za prvo Madjari ne daju novce, a drugo pada..... a vrijednost se naftne kompanije mjeri po njezinim rezervama, a ne po rafinerijama (cije su marze na rubu odrzivosti) i pumpama (koje mogu zaraditi samo na prodaji robe siroke potrosnje, jer je marza na gorivu isto tako mala mala)....

LO
lopine
17:47 14.02.2011.

to su ANAL-LIZIČARI jer ne kuže da nema više ko prodat dionicu pošto drže samo dva bloka ........mađarski i hrvatsko-mirovinski ........ovi ANALCI su prodali po 2830 pokazalo se prerano a sad više nema nazad pa im ostalo samo pričat gluparije.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije