prerada drveta

Radakovići prodaju DI Čazmu!?

drvna industrija
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2014.
u 13:09

Ratko Radaković izbjegava medije i time daje prostor za razne špekulacije

DI Čazmu, tvrtku za proizvodnju namještaja i preradu drveta, vlasništvo bogate i utjecajne bjelovarske obitelji Radaković, od prvog srpnja preuzima novi vlasnik!

Ratko Radaković šuti

Iako službeno još uvijek nije potvrđena informacija je to koja je posljednjih dana zaokupila pozornost kako poslovnih tako i političkih krugova u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Jedini osnivač i formalni vlasnik tvrtke Ratko Radaković, sin poznatog bankara i šefa Uprave Erste banke Petra Radakovića, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Javio se na telefon, no shvativši tko ga zove odmah je rekao da je na sastanku te da ne može razgovarati, ali da će se javiti malo kasnije. Naravno iako je obećao, više se nije javio, niti je odgovarao na pozive. Time nas je nažalost ostavio u poziciji da samo možemo nagađati o razlozima prodaje o kojoj sudeći prema nedavnim medijskim istupima on i njegova obitelj ipak uopće nisu razmišljali.

Žele izbjeći medije

Poslovni i politički kuloari nagađaju da se iz posla povlače jer im nije potrebna negativna medijska pozornost kojoj su bili izloženi u razotkrivanju afera o predstečajnim nagodbama. Podsjetimo upravo prijateljstvo Petra Radakovića s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem poslužilo je nekim medijima kao dokaz za iznošenje sumnji da su njih dvojica kao bliski prijatelji za kartaškim stolom dogovarali tijek predstečajne nagodbe za DI Čazmu kojom je tvrtki bankareva sina država trebala oprostiti gotovo 11 milijuna kuna dugovanja. Podsjetimo upravo nakon tih medijskih natpisa Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru uložilo je prigovor i usprotivilo se predloženom planu predstečajne nagodbe koji je Trgovački sud u Bjelovaru kasnije i odbio. Na tu odluku DI Čazma je uložila žalbu Visokom trgovačkom sudu koji o njoj još uvijek nije odlučivao. No kakva god ona bila, barem kako se sada čini, DI Čazma će je dočekati s novim vlasnikom. Neslužbeno, to bi trebala postati jedna talijanska tvrtka.

>> HNS: Znamo kako oživiti drvoprerađivačku industriju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije