PROMO

Stotine studenata ove će godine raditi mobilne i Web aplikacije

App Start Contest
PR
Autor
PR članak
21.01.2013.
u 13:37

App Start Contest poziva studente da što prije krenu s edukacijom jer je App Start Contest prilika za samostalni početak.

App Start Contest u organizaciji najaktivnije hrvatske studentske udruge eSTUDENT poziva studente svih hrvatskih fakulteta i veleučilišta da budu dio mobilne revolucije i sudjeluju u ovogodišnjoj verziji natjecanja tijekom kojega je prošle godine preko 400 studenata s 20 različitih fakulteta diljem Hrvatske razvijalo svoj projekt mobilne ili Web aplikacije.

U sklopu projekta su već održana uvodna edukativna predavanja, a svečano otvorenje natjecanja je 23.01.2013 u 17 h na FERu, kada službeno počinju i prijave na natjecanje.

Edukativni karakter natjecanja

U sklopu App Start Contesta je u prosincu već održan niz edukativnih predavanja i radionica namijenjenih svim studentima koji imaju vremena i volje naučiti nešto novo. Cilj mu je bio pružiti tehnička znanja potrebna za izradu programskog rješenja na tri najpopularnije platforme: Android, iOS i WP8, tako da studenti mogu pojedinačno izabrati koja im najviše odgovara. Drugi dio kreće od veljače i tada će, kao i prošle godine, biti održana predavanja partnera iz IT-industrije.

App Start Contest je dio službene vještine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i upisivanjem vještine svi natjecatelji mogu, redovitim pohađanjem predavanja i finaliziranjem natjecateljskog rada, ostvariti pravo na 4 ECTS boda. Sva predavanja će biti snimljena i objavljena online gdje možete pogledati i ona prošlogodišnja.

Partneri u potrazi za talentima

App Start Contest okuplja partnere iz IT-industrije koji na natjecanju sudjeluju kao predavači i mentori te predlažu partnerske teme i odlučuju o nagrađivanju najboljih projekata. Natjecanje je odličan način za spajanje studenata s njihovim potencijalnim poslodavcima, a s time se složio i Dragan Benčić iz poduzeća Infobip, Zlatnog partnera App Start Contesta:

 ‘App Start Contest je za Infobip bio (i jest) izuzetna prilika upoznati mlade, talentirane i fokusirane ljude koji su svoju energiju voljni upotrijebiti za stvaranje novih vrijednosti. Uz njihovu pomoć te naše vodstvo i infrastrukturu ovo smo ljeto realizirali dva prototipa budućih Infobipovih proizvoda, a mnogi od studenata (njih desetak) su i nastavili aktivno sudjelovati na razvoju istih kroz zaposlenje ili rad uz studij, sukladno svom statusu.’

Tijek natjecanja

Nakon edukacije, u veljači slijedi natjecanje koje studenti započinju sastavljanjem timova do pet članova i prijavama planova rješenja. Projekt mobilne aplikacije je interdisciplinaran, te je osim programera za uspješan projekt poželjno u timu imati dizajnera, ekonomista i/ili studenta nekog drugog stručnog područja koji će u projekt unijeti znanja iz svojeg područja.

Timovi odabiru platformu na kojoj će ostvariti programsko rješenje prema temi zadanoj od strane partnera ili prema vlastitoj ideji. Sredinom natjecanja će biti kontrolna točka do koje će natjecatelji morati finalizirati funkcionalni prototip kao uvjet za nastavak natjecanja, a finalisti će biti odabrani početkom svibnja od strane Stručnog žirija koji će činiti partneri i akademski djelatnici Sveučilišta u Zagrebu.

Na svečanoj završnici u svibnju se prezentiraju radovi finalista te Stručni žiri odlučuje o najboljim projektima koji dobivaju logističku potporu za daljnji razvoj te novčane nagrade iz bogatog nagradnog fonda u iznosu 98 000 kn.

Zato nemojte čekati, App Start Contest poziva studente da što prije krenu s edukacijom jer je App Start Contest prilika za samostalni početak.

Pretplatite se na newsletter i pratite App Start Contest facebook stranicu kako biste bili u toku sa svime što vam je organizacijski tim pripremio za ovu godinu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?