S hrvatskim enološkim i gastronomskim specijalitetima stranci će se ubuduće upoznavati već - u zraku, na letovima Croatije Airlinesa. Taj naš zračni prijevoznik pokrenuo je poseban program "Okusi Hrvatske" - od 11. travnja na svim međunarodnim letovima sljedeća će se tri mjeseca posluživati istarski specijaliteti - hrana, vina i maslinova ulja.
Nakon toga, na redu je Dalmacija, pa Slavonija, i u dvije godine do kraja kampanje predstavit će se osam hrvatskih regija.
"Prvi promotivni let" priređen je u petak u Stanciji Meneghetti kraj Bala; partner prve dionice programa je Tullio Fernetich (naš najbolji mali hotel, San Rocco u Brtonigli), vinima su se predstavili dr. I. Matošević i domaćin M. Plišo, aperitivima obitelj Rossi, a uljima Klavdio Ipša.
Inovativan pristup ukupnoj, ne samo turističkoj, promidžbi Hrvatske, složili su se brojni jučerašnji gosti "prvog leta".
Ljepše bi bilo na samom aerodromu kao dobrodošlicu prirediti zakuske i promocije... U samom avionu je skučeno i let je jako kratak tako da takve stvari izgledaju mizerno... I ovo je lijepa gesta