PRIPAJANJE

Umjesto tri dionička fonda HPB-a, ubuduće samo jedan

Boris Guljaš
Foto: Robert Anić/PIXSELL
18.11.2013.
u 13:42

Imovina HPB Titana i HPB World Absolutea pala je ispod zakonskog minimuma, morali su se ili pripojiti drugom fondu ili likvidirati

Kao i Raiffeisen Invest, koji je spojio svoja dva fonda u jedan novi, HPB Invest je zbog niske imovine pripojio dioničke fondove HPB Titan i HPB World Absolute Value-DJE otvorenom investicijskom fondu HPB Dionički.

S odlukom se suglasila i Hanfa. Kako prenosi portal hr.portfolio, imovina fondova koji se pripajaju tri uzastopna mjeseca bila je manja od pet milijuna kuna, čime je nastupila i zakonska obveza pripajanja fondova drugom fondu ili likvidacije. Službeno će se pripajanje provesti 31. prosinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije