SAD JE I SLUŽBENO

Živaljić sastavlja upravu Zagrebačke banke

Miljenko Živaljić
Foto: Zagrebačka banka
31.01.2014.
u 18:55

U upravu Zabe imenovan je 2007., a u banku je došao samo godinu dana prije toga, na mjesto direktora upravljanja financijama. Prethodno je radio na upravljačkim pozicijama u Francku, na HRT-u, Gradu Zagrebu i INA-OKI-ju

Nadzorni odbor Zagrebačke banke dao je Miljenku Živaljiću, članu uprave Zabe, mandat za sastavljanje nove uprave. Tim koji Živaljić odabere preuzet će upravljanje bankom 6. veljače sljedeće godine, nakon što istekne mandat dugogodišnjem čelniku banke Franji Lukoviću i ostalim aktualnim članovima uprave. O promjenama na vrhu najveće hrvatske banke Večernji je list već pisao, no sad su i službeno počele.

Procedura zahtijeva da budući čelnik banke sastav nove uprave predloži NO-u i na potvrdu, ali i HNB-u koji mora dati suglasnost članovima uprave za te pozicije.

- Kompleksno makroekonomsko okruženje, značajno izmijenjen regulatorni okvir, nove tehnologije i konkurencija, postavljaju zahtjeve za stalnom prilagodbom kreditnih institucija. Kontinuitet u vođenju poslova banke važan je faktor stabilnosti i jamstvo da će nastaviti uspješno poslovati, ispunjavajući očekivanja klijenata, društvene zajednice, radnika i dioničara – komentirao je Živaljić povodom odluke nadzornog odbora, dodajući i da mu je iznimna čast i obveza preuzeti funkciju mandatara za sastav nove uprave Zagrebačke banke.

Dao je do znanja da će poslovanje i dalje temeljiti na diverzificiranom poslovnom modelu, podjednako poslujući s poduzećima i stanovništvom, i tu strategiju nema namjeru mijenjati.

U upravu Zabe Živaljić je imenovan 2007., a u banku je došao samo godinu dana prije toga, na mjesto direktora upravljanja financijama. Prethodno je radio na upravljačkim pozicijama u Francku, na HRT-u, Gradu Zagrebu i INA-OKI-ju. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a ima 53 godine.

>> Franjo Luković nakon 23 godine ide iz Zabe, zamijenit će ga M. Živaljić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije