zloporaba položaja

Oleg Butković i Siniša Širac oslobođeni optužbi u Rijeci

Oleg Butković
Foto: Nel Paveltić/PIXSELL
25.09.2014.
u 15:45

Sud je zaključio da nema dokaza da je Butković znao za ljetovanje Širca i njegove obitelji u Novom Vinodolskom, niti da je Grad Novi Vinodolski Šircu i obitelji platio ljetovanje na moru.

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković i direktor u Hrvatskim vodama Siniša Širac oslobođeni su danas na Županijskom sudu u Rijeci optužbi za zloporabu položaja i poticanje na zloporabu položaja.

Sud je zaključio da nema dokaza da je Butković znao za ljetovanje Širca i njegove obitelji u Novom Vinodolskom, niti da je Grad Novi Vinodolski Šircu i obitelji platio ljetovanje na moru. Naime, USKOK je Butkovića teretio da je 2009. godine iz gradske blagajne platio 34 tisuće kuna Šircu i obitelji platio zs smještaj u Hotelima Novi u razdoblju od 5. do 13. kolovoza te godine. Zadovoljan sam odlukom suda, kazao je Butković napomenuvši kako je od početka tvrdio da nije kriv te da nije imao saznanja o smještaju Širčeve obitelji.

Napomenuo je kako je ovo tek kraj prvog poluvremena, ne isljučivši mogućnost žalbe. Širac, koji je tada obnašao dužnost zamjenika generalnog direktora, a danas zamjenika direktora razvoja u Hrvatskim vodama, kazao je po izlasku iz suda kako "nikada prije, nikada poslije, a ni tada" nije imao namjeru polagati račune gdje će on i njegova obitelj provoditi odmor.

- Ja sam svoj odmor platio, u cijelosti podmirio račun i Grad Novi Vinodolski za moju obitelj nije platio ni kunu. Dolaskom u hotel ostavio sam slip svoje kartice, tko je  učinio propust, mislim da je sudac sve obrazložio -  rekao je Širac. Na pitanje drži li da je do optužbi došlo iz stranačkih pobuda, rekao je kako on i Butković dolaze iz iste stranke, što sve govori. Račun za ljetovanje koji nikada nije dobio, platio je Gradu Novom Vinodolskom u trenutku pokretanja postupka, kada je saznao iznos računa, a koji su prvo objavili mediji, objasnio je Širac. USKOK je najavio žalbu na presudu.

>>Suđenje Butkoviću i Šircu: Na Ružicu Vinodola zvali smo pola Vlade

>>Oleg Butković: Nisam kriv, Širca nisam pozvao na ljetovanje

Komentara 10

MS
MSKoRIsnik
10:39 26.09.2014.

Ipak ima nade za naše pravosuđe! jesmo li konačno dosegli stupanj da nije na daljinski od Partije?

ĆA
ćaćaća
16:34 25.09.2014.

olegu i siniša se sudi u rijeci?..pomislio sam da je suđenje u moskvi...

MS
MSKoRIsnik
10:37 26.09.2014.

Oleg je dokaz da dolazi nova generacija mladih političara koji časno i pošteno rade svoj posao! Novo vrijeme - nova snaga! Naš gradonačelnik! Pozdrav iz Novog Vinodolskog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije