Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajcu 40 godina

Ubio ih je kao pravi egzekutor

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
07.04.2014.
u 20:45

Blaženka i partner Ivica bili 
su mrtvi, a on je smireno uzeo novi spremnik i izrešetao tijela.

Zbog teškog ubojstva svoje supruge Blaženke Slabinjac (39) i njezina prijatelja Ivice Hajdukovića (45) iz niskih pobuda te ugrožavanja života troje malodobne djece, bivšem djelatniku MUP-a Mariju Slabinjcu na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno je izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 40 godina.

Rafalno i pojedinačno

Kazna je ipak nešto blaža od one koju je za pet teških kaznenih djela tražio zastupnik optužbe i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić, koji je predložio kaznu od 50 godina zatvora.

Međutim, vijest o težini kazne Slabinjac je vjerojatno čuo od svojih branitelja jer je pismeno obavijestio sudsko vijeće da ne želi biti nazočan izricanju presude.

Za zločin počinjen 11. lipnja prošle godine na cesti između Graboštana i Krčeva, nedaleko od Hrvatske Kostajnice, sudsko je vijeće prihvatilo sve kvalifikacije iz optužnice. Tako je za teško ubojstvo supruge Blaženke Slabinjac osuđen na 25 godina zatvora, za ubojstvo Hajdukovića na 21 godinu zatvora, zatim za dva teška ubojstva u pokušaju svojih kćeri, sedmogodišnjakinje i osmogodišnjakinje, po šest godina, za ubojstvo u pokušaju Patrika Hajdukovića (17), sina ubijenog Ivice, četiri godine zatvora.

Naime, kako je obrazložila predsjednica vijeća Melita Avedić, ubojica je rafalno pucao u automobil u kojem su se nalazile žrtve pristajući na taj način da ubije i troje malodobne djece, koja su također bila u vozilu. Djeca nisu bila ozlijeđena slučajno. Ivicu je ubio još u vozilu, a Blaženku kada je htjela pobjeći iz automobila. Kada su djeca otišla, tijelo mrtvog Hajdukovića izvukao je iz vozila i ponovno rafalno pucao najprije u njega, a potom i u mrtvu Blaženku, što su obilježja egzekucije.

U obrazloženju presude predsjednica vijeća Avedić napomenula je da je Slabinjac dvostruko ubojstvo počinio upravo neposredno prije odlaska na odsluženje kazne od godinu i šest mjeseci zatvora zbog višekratnog fizičkog zlostavljanja te prijetnji članovima obitelji.

Ljubomora, niska pobuda

– Ubojstvo je počinjeno iz vrlo niskih pobuda, ljubomore, koja sama ne predstavlja nisku pobudu, ali ako uzrokuje smišljeno ubojstvo, onda jest. Slabinjac je pribrano poduzeo niz smišljenih radnji da bi ostvario svoj naum. To je učinio planski, hladnokrvno, bez dvoumljenja i kajanja. Očita je njegova bešćutnost u ponašanju – rekla je sutkinja Melita Avedić.

Vrijeme provedeno u zatvoru Slabinjcu će se uračunati u kaznu, morat će podmiriti i sudske troškove od 23.740 kuna, a oružje i streljivo kojima je počinio djelo oduzeti su mu. Do pravomoćnosti presude produljen mu je boravak u zatvoru.

Nezadovoljni kvalifikacijom djela, posebno onog dijela koji se odnosi na teška ubojstva u pokušaju i ubojstvo u pokušaju, branitelji osuđenog Davor Marčec i Tomislav Keser najavili su žalbu Vrhovnom sudu.

>> S metar i pol sam ubio bivšu i njezina momka, ali nisam bio ljubomoran

Komentara 3

Avatar matalan
matalan
17:07 07.04.2014.

prema školi koju je uspješno završio i posao koji je specijalizirao ja bi ga dao prepiliti popola

Avatar jutarnj list
jutarnj list
14:24 07.04.2014.

aaaaaaaaaaaaa

Avatar jutarnj list
jutarnj list
14:42 07.04.2014.

Toga u truloj Jugi nije bilo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije