bježali preko granice

Uhićeni Rumunji koji su iz City Centra One ukrali vrijedan nakit!

nakit
Foto: PUZ
1/12
20.03.2015.
u 13:34

U Hrvatsku su došli u utorak, a već dan poslije osmislili su plan kako ukrasti vrijedan nakit iz zlatarnice

Trojica Rumunja koji su opelješili zlatarnicu Dodić u trgovačkom centru City Centar One na Jankomiru, uhvaćeni su nekoliko sati nakon što su pobjegli s nakitom vrijednim 164.000 kuna. Točnije, uhvaćeni su u srijedu oko 13.45 sati na Bajakovu, dok su pokušali pobjeći iz zemlje. U Hrvatsku su došli u utorak, a već dan poslije osmislili su plan kako ukrasti vrijedan nakit iz zlatarnice. U zlatarnicu Dodić, V. S. (44) i M. A. (55) ušli su u srijedu oko pola 12 sati i na tečnom engleskom obratili se zaposlenicama. Elegantno odjeveni muškarci ljubazno su zamolili zaposlenice da im pokažu narukvice, satove, prstenje...

Zaposlenice su muškarcima ponudile više komada zlatnog i srebrnog nakita, a nakon što su odabrali nakit i zaposlenicama čak pomogli spakirati ga, rekli su da će se vratiti s novcem čim promijene devize. Potom su iskoristili nepažnju zaposlenica koje su pakirale nakit koji su oni tobože, namjeravali kupiti i uzeli sav ostali nakit koji su im u zlatarnici stavili na pult. Vani su se ukrcali u auto koji je vozio treći Rumunj, G. R. (25) te su se svi zajedno dali u bijeg. Međutim, zaposlenice su uskoro shvatile da su ih "kupci" prevarili i ukrali izloženo srebro i zlato te su upomoć pozvale policiju. Zahvaljujući brzopoteznoj reakciji zagrebačke i vukovarsko-srijemske policije te carinika, rumunjski su državljani ubrzo uhvaćeni, a zlato vraćeno zlatarnici.

Iz stana u Zagrebu ukrali 100.000 kn

Više od 100.000 kuna u novcu i nakitu nepoznati je lopov ukrao iz stana K. H. (72) na zagrebačkom Maksimiru. U stan u Ulici Štefanovec provalio je kroz prozor, jučer između 19.30 i 20 sati. Vlasnica stana provalničku krađu odmah je prijavila policiji koja traga za lopovima.

>> Zapričali zaposlenice pa ukrali nakit vrijedan 150.000 kuna

Komentara 10

19
1995josip
14:33 20.03.2015.

Kao da nemamo i previše svojih lopova pa su im sada došli pomagati Rumunji .

DU
Deleted user
14:04 20.03.2015.

Nisu to bili Rumunji vec rumunjski Romi! Imam poznanika u Rumunjskoj koji je ogorcen na tu nacionalnost jer ih sramote po Europi!

Avatar dystopia
dystopia
15:07 20.03.2015.

Ovo je bilo brzo. Čestitam policiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije