03.06.2013. u 07:47

Ostojić dobio manje nego Kregar 2009., a Bandiću Holding i Skupština

Fućka mi se za to što govore, poručio je sinoć u svom pobjedničkom govoru Milan Bandić svim svojim kritičarima a time i novinarima koji su godinama uporno istraživali naličje njegove vladavine glavnim gradom. Naličje koje zaudara na klijentelizam, megalomaniju ali i korupciju. Na žalost, Bandić s potpunim pravom može reći “fućka mi se za vas”, jer unatoč stotina kaznenih prijava protiv njega nikada nije otvorena niti jedna službena istraga. A nakon što je jučer pobijedio najuvjerljivije dosad u svojoj političkoj karijeri, bojimo se da će mu se u idućem četverogodišnjem mandata toliko jako “fućkati” da će nas od toga boljeti glava.

U peti gradonačelnički mandat ulazi jači nego ikada. Jer sada će imati i većinu u Gradskoj skupštini i (ponovno) apsolutnu moć nad Zagrebačkim holdingom. Njegov jučerašnji rezultat doslovce je razarajući za sve njegove političke konkurente a posebice za zagrebački SDP. Njih već sada boli glava jer ih Bandić nije samo pobijedio, on ih je doslovce ponizio. Bandić je osvojio rekordnih 170.798 glasova naspram 84.179 glasova koliko je dobio Rajko Ostojić.

Taj bi rezultat bio još daleko skromniji da mnogi nisu zaokružili Ostojićevo ime samo zbog toga što im je dosta Bandićevih 13 godina na čelu njihova grada. Ostojićev rezultat tim je tužniji kad se usporedi sa rezultatom (nezavisnog) Josipa Kregara iz 2009. koji je u drugom krugu dobio 88.832 glasa. Bandić je jučer dobio 30 tisuća glasova više nego tada i osokoljen opet najavio pohod na Markov trg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?