Ivo Leko

Splitski developer otkrio skrivene mogućnosti iPhonea

iphone
Foto: Youtube Screenshot
1/2
29.11.2014.
u 17:12

U videu Leko objašnjava kako se magnetometar, akcelerometar i mikrofon iPhonea mogu iskoristiti za praćenje pozicije magneta na komadu papira

Je li iPhone moćniji no što to Apple misli? Najnoviji video kojeg je na Youtubeu objavio splitski developer Ivo Leko pokazuju kako se popularnim pametnim telefonom s nekoliko ugrađenih senzora može pratiti magnete u stvarnom vremenu i u tri dimenzije.

U videu Leko objašnjava kako se magnetometar, akcelerometar i mikrofon iPhonea mogu iskoristiti za praćenje pozicije magneta na komadu papira. Ta se mogućnost iPhonea može iskoristiti na razne načine, a jedan od najzanimljivijih je magnetna 'olovka' uz pomoć koje bi se pisalo po ekranu pametnog telefona, javlja bgr.com.

>> Ne samo što je veći nego je i najbolji model dosad, ali i košta

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:43 29.11.2014.

Super, vec godinama razmisljam kako pratit magnet na komadu papira, sad sam nasao odgovor.

HE
heri12
19:06 29.11.2014.

e moj nerazumljiv, ugradiš Šukeru magnet i pratiš ga po papiru. Neprocjenivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije