Za prste polizati

Volite li burek? Malo luka, mljeveno meso, začini...

Burek
Foto: Davor Puklavec
06.08.2014.
u 16:02

Ako ste ljubitelj bureka, vjerojatno ste u potrazi za onim najboljim. Umjesto da se prešetavate od pekarnice do pekarnice, napravite ga sami.

SASTOJCI:

Tijesto: 350 g pšeničnog glatkog brašna, tip 550,  3 velike žlice ulja, 200 ml mlake vode, sol,

Nadjev:

600 g mljevenog mesa, (po želji), 1 glavica luka, 2 žlice mješavine začina, malo papra

PRIPREMA:

1. U velikoj zdjeli pomiješati brašno s uljem i razmućenom soli u vodi.

2. Izmutiti s kuhačom, zatim prebaciti na stol i izmijesiti rukama. Ostavite malo da odstoji.

3. Odijeliti tijesto na 3 jednaka komada, premazati uljem i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.

4. Tijesto razvaljati, prebaciti preko šaka i vrtjeti te pomicati brzo na deblje dijelove kako bi se rastegli.

5. Deblje rubove tijesta po potrebi odrezati, sredinu puniti sa smjesom, zarolati i peći 35 minuta na 180°C.

6. Poslužiti toplo i rezano kao štrudla.

Dobar tek!

>>TOP 10 jela s omiljenim povrćem - paprikom

>>Salata grčkih bogova osvježavajuće je ljetno jelo ili dodatak za prste polizati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije