15.10.2014. u 12:00

Hoćete li ugasiti svjetla u Banskim dvorima i prepustiti građane “blagodatima” referendumske demokracije?

Ovakvo Vladino politikantsko podilaženje, da ne napišemo puzanje, stvarno nervira. Ponižavajuće je uopće i gledati našu Vladu kako mirno podnosi šamarčine koje joj svako malo zalijepe sindikati ili neka druga društvena skupine koja se pod plaštom javnog bori isključivo za svoj partikularni i sebični interes. Odustala je Vlada već i od outsourcinga i od spin-offa, odustala je od zapravo bilo kakvih reformskih poteza, a sada se sprema za još jednu kapitulaciju. Naši vrli ministri spremaju se odustati od projekta monetizacije i prije nego što se uopće i održi referendum o davanju autocesta u najam!?

Dakle, ne smeta im što će “poginuti bez ispaljenog metka”. Kukuriku koalicija time šalje samoubilačku poruku svojim biračima. Ne računajte na nas, poručuju oni. Pritom je posebno iritantno slušati prvu potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić, šeficu navodno liberalne stranke, kako “racionalizira” svoj licemjerni i politikantski zaokret. “Ako je glas većine protiv, to treba respektirati”, kaže Vesna Pusić. Ali, gospođo Pusić, što će nam uopće Vlada ako ne vlada? Hoćete li ugasiti svjetla u Banskim dvorima i prepustiti građane “blagodatima” referendumske demokracije?

>> Pusić: Ako većina javnosti bude protiv monetizacije, to treba respektirati

Komentara 17

ZG
zgblabla
12:33 15.10.2014.

ha kak je gospođa Pusić čudan lik sad kaže :"ako je glas večine......" a kada je bio referendum za brak onda je govorila : ne mže večina određivati manjini...." Gospođo Pusić dajte se odlučite za manjinu ili večinu?!

ZA
zahira45
13:03 15.10.2014.

Bravo za novinara, čista desetka!

DU
Deleted user
13:51 15.10.2014.

Uvesti obvezu izlaska na izbore - svaki birač iz biračkog popisa mora glasovati, inače novčane, viskoe kazne, kao u Australiji npr. To će biti glas naroda. Ovako uvijek istih 30 do 35% građana odlučuje o bitnim stvarima, a oni koji niti ne glasuju, poslije njurgaju bez kraja. Svi na glasovanja pa bumo vidli kaj i koga većina bira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije