Matić o stanju u SDP-u

'Loše se osjećam u toj ekipi. Jučer je bila Životinjska farma, u kojoj sam bio konj'

Predrag Matić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.01.2017.
u 13:37

Jučer je bila Životinjska farma, u kojoj sam bio konj, kerovi koji su me trebali kidati su bili pudlice, a nalogodavci nisu bili svinje nego vjeverice, komentirao je sjednicu Glavnog odbora SDP-a Predrag Matić

Bivši ministar i SDP-ovac Predrag Matić gostovao je u Točki na tjedan N1 televizije gdje je komentirao sukobe unutar svoje stranke. Ispričao je kako je na sjednici Glavnog odbora postao metom kritika.

– Sjednica je počela, prvo su izašli su neki ljudi i opleti po Fredu da je kriv za pad rejtinga SDP-a, ali to je bilo tako 'spontano' da se vidjelo da je naručeno. Jučer je bila Životinjska farma, u kojoj sam bio konj, kerovi koji su me trebali kidati su bili pudlice, a nalogodavci nisu bili svinje nego vjeverice – rekao je Matić. Na pitanje radi li se o Rajku Ostojiću kazao je kako misli na njega.

– Došao je na funkciju, nemam ništa protiv toga, doduše, bili su šalabahter izbori. Vjerujem da on misli da može biti prvak svijeta i nemam ništa protiv toga da on bude i predsjednik države i Sabora i Vlade - navodno mu je i Trump poslao pisma zahvale, jer je poslao svoje šalabahtere u Arizonu, bez kojih Trump ne bi postao predsjednik, a čujem i da se Bašar al- Asad sad povlači s mjesta predsjednika, jer krizu u Siriji samo on može riješiti – kaže Matić i dodaje:

– Navodno će se prijaviti na u svim jedinicama lokalne samouprave, a SDP će napraviti pritisak na DIP da mu se da prednost od 20 posto tako da možda čak i pobijedi.

Na pitanje zbog čega je toliko ogorčen na svoga stranačku kolegu odgovorio je:

– Ovo je igranje crnim figurama. Znam da ga je Milanović šikanirao i vjerojatno ponizio, ali ja tu ništa nisam mogao pomoći, čak smo i dobro surađivali kao ministri. Međutim, zašto se on fokusirao na mene... Oni koji su ušli u Predsjedništvo bez šalabahtera su navodno trn u oku u oku ovoj garnituri, a ja nisam kriv, nego sam na to ponosan... Loše se osjećam u toj ekipi, jer se žele riješiti ljudi. Vidjeli ste - ne prejudiciram ništa - priču o Lalovcu, koja nažalost ima svoj izvor iz naših krugova. 

>> 'Neki čuvari u logoru prema meni su se ponašali bolje nego dio vrha SDP-a'

Komentara 35

BU
Bulaba
13:47 29.01.2017.

Auuuu, pa ovo je seljačka buna u SDP-u, pravi bratoubilački rat. Pobili se antifašisti međusobno. Onaj tko izgubi postati će fašist. Fred Matić koji je u Vukovaru bježao s prve linije zamotavši si palac na nogi je nevjerojatan dobitak za SDP, hahaha, gdje taj uđe, ušo je.

KA
kapunjohan
14:04 29.01.2017.

Pa Matiću uvijek dosad je ta partija gutala vlastite sinove , kad su im ti počeli smetati kao u serijalu Antuna Vrdoljaka ,,Noć.....;. i što ti sad nije jasno.

NA
navijeke
14:08 29.01.2017.

Raskol u sdp-u očito nije toliko bezazlen koliko Bernardić tvrdi. Prije nego sdp raščisti probleme između frakcija i konačno odraste kao stranka, predviđam iznošenje puno, puno zmazanog veša i pripremam zalihe sokova i kokica. Bit će ovo zanimljiva godina. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije