kralj v.d. ravnatelja

Tko će nakon Čavlović Smiljanec voditi Poreznu upravu?

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
06.05.2014.
u 22:04

Poručuju tek da je zbog ostavke ravnateljice Čavlović Smiljanec, Kralj po funkciji njezina zamjenika obavljao neke tehničke poslove vezane za rad uprave

Nakon što je danas premijer Zoran Milanović smijenio ministra financija Slavka Linića počelo se nagađati da isto slijedi, i to u vrlo kratkom roku, i Linićevu  čovjeku u Poreznoj upravi,  zamjeniku donedavne ravnateljice Nade Čavlović Smiljanec, Tihomiru Kralju, također Riječaninu, koji međutim, nije član SDP-a, a niti neke druge stranke. Kralj je u Poreznu došao iz policije, bio je ranije i u carini, a  uz Linićeva smijenjenog  pomoćnika Branka Šegona, važio je za odanog suradnika ministra financija.

Šefica Porezne bila je uvjerena da je upravo Kralja  Linić doveo za njena zamjenika kako bi je nadzirao pa je suradnja ovo dvoje prvih ljudi Porezne uprave posljednjih mjeseci  bila na granici sukoba koji je eskalirao i završio ostavkom Čavlović-Smiljanec, a sada i smjenom Slavka Linića.  Kralj je, prema nekim izvorima,  upravo zato što ga se stalno ističe kao odanog suradnika smijenjenog ministra i sudionika u predstečajnoj nagodbi Spačve, svjestan da neće ostati neokrznut i da je izvjesno da  Linićeva smjena znači i njegov odlazak iz Porezne uprave.

Informaciju da je Linićeva posljednja odluka kao ministra  prije smjene bila imenovanje Kralja za v.d. ravnatelja Porezne uprave, što navodno u Vladi nije prihvaćeno s odobravanjem, dobro upućeni izvor u utorak navečer je opovrgnuo  rekavši da to nije točno, to više što Nada Čavlović Smiljanec nakon svoje ostavke još nije razriješena s dužnosti.

Ministarstvo financija u pet je dana ostalo i bez ministra i bez ravnateljice porezne uprave čije su poslove proteklih nekoliko dana koordinirali njezini zamjenici Josip Lozančić i Tihomir Kralj. Lozančić je iskusni porezni lisac koji je nakon smjene bivšeg šefa Ivice Mladinea jedno vrijeme bio na čelu porezne uprave, dok je Tihomir Kralj, bivši načelnik policijskog Uskoka, u poreznoj oko godinu dana.  

U ministarstvu financija nemaju potvrdu vijesti da je Linić dan prije smjene Tihomira Kralja imenovao za v.d. ravnatelja. Poručuju tek da je zbog ostavke ravnateljice Čavlović Smiljanec, Kralj po funkciji njezina zamjenika obavljao neke tehničke poslove vezane za rad uprave.

>> Novi ministar Lalovac iznio nam je plan za rješenje dugova!

Komentara 9

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
11:15 07.05.2014.

toliko nelogičnosti i toliko proturječnosti dolazi od jednog od najvažnijih državnih ministarstava, to je nepojmljivo za jednu ozbiljnu zemlju. Milanović sve radi da se obistini ona njegova da je ovo "slučajna država"

Avatar Carrera
Carrera
11:14 07.05.2014.

tek sad hrvatskoj slijedi pravi raspada sistema, jer što drugo očekivati kad nam državu vode kojekakvi zamjenici pomoćnika zamjenika

DU
Deleted user
08:11 07.05.2014.

Ja sam za to da Poreznu upravu preuzme prokušani financijsko-fiskalni kadar u liku Sanader dr. Iveka, a da mu zamjenik bude onaj simpatični iločki bucko Čobanković Perica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije