Ne zanima ga

Milanović: Sad smo na čistini gospodin Karamarko i ja

Zoran Milanović
Foto: screenshot HRT
1/2
16.01.2015.
u 19:00

Na upit hoće li čestitati predsjednici rekao je da nije čestitao ni Ivi Sanaderu

Poduzet ćemo sve da zaštitimo građane. I imamo sve instrumente. Uvijek to može završiti na sudu, ali vjerujem da i sud ima osjećaj da je ovo izvanredna situacija – rekao je premijer Zoran Milanović o naglom rastu vrijednosti švicarskog franka gostujući u emisiji Javna stvar na HTV-u. Pozvao je građane da budu mirni.

– Situaciju imamo potpuno pod kontrolom. Kada kažem potpuno – potpuno – naglasio je te zajamčio da se situacija neće pogoršati.

– Od banaka očekujem konstruktivan doprinos jer ovo je njihov interes. Ovo nije drama, ali je ozbiljno – rekao je Milanović. Dodao je da on sam nema kredit u švicarcima, već u eurima jer je bio nepovjerljiv prema nečemu što je jako povoljno. Auto je kupio na kredit u švicarcima, ali ga je prodao.

– Ali kredit za auto je smiješna stvar u odnosu na kredit za stan – naglasio je Milanović.

Odbacio je mogućnost socijalnih nemira je će do njih doći samo ako građani budu prepušteni sami sebi, što se, kako je rekao, neće dogoditi. Milanović je rekao da se ne želi uspoređivati s Viktorom Orbanom, mađarskim premijerom koji je svojedobno zamrznuo tečaj švicarca kada su se mađarski građani našli u sličnoj situaciji. Rekao je da je s Orbanom u dobrim odnosima, ali ga je nazvao "posebnim čovjekom" i "enfant terribleom".

– To što su oni napravili nitko u Europi ne bi napravio – rekao je Milanović.

To nije stvar kućnog odgoja, ja ga imam čak i previše

o (ne)čestitanju novoizabranoj predsjednici

Govoreći o odnosima s novoizabranom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, rekao je kako kohabitacija postoji u Francuskoj, ali je kod nas nema, te da je Vlada odgovorna za praktički sve. Ponovio je da će Grabar-Kitarović rado ugostiti na jednoj sjednici Vlade.

– Na neki se način radujem tom razgovoru i siguran sam da je već sad spremna za taj razgovor – rekao je Milanović.

Na upit hoće li čestitati predsjednici, rekao je da nije čestitao ni Ivi Sanaderu te da bi nakon ovakve kampanje bilo licemjerno čestitati nekome čiju pobjedu nije želio

– To nije stvar kućnog odgoja, ja ga imam čak i previše. Katkad idem glavom kroz vrata, a ne zid – rekao je.

Na pitanje je li stav Sandre Petrović Jakovine o nevažećim listićima stav SDP-a, Milanović je rekao:

– SDP o tome uopće nema stav. Mi smo to prihvatili i to je to.

Govoreći o inicijativi Kolinde Grabar-Kitarović o sastanku predstavnika svih stranaka, kritizirao je HDZ.

– Stranka koja se bavi ulicom i izazivanjem nereda sad želi razgovarati, nadam da Hrvati ne pate od stockholmskog sindroma – rekao je Milanović.

– Sad smo na čistini gospodin Karamarko i ja -– rekao je.

Milanović je rekao da vjeruje u pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima te da je SDP motiviran. Rekao je kako su uveli red u državi, navodeći fiskalizaciju, pad nezaposlenosti i investicije poput koncesije zemljišta u Kuparima. Voditelju Goranu Rotimu zamjerio je na izboru pitanja, između ostalog pitanjima o Karamarku i izjavama u kampanji.

Taj čovjek me ne zanima do sučeljavanja u kampanji – rekao je.

>> Milanović: Ovo je bila sektaška kampanja

>> Milanovićev postupak prezir je prema Hrvatskoj, građanima i institucijama

Komentara 343

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:15 16.01.2015.

ako je ovaj sav svoj onda neka ode sve u..

VE
verakruz
19:16 16.01.2015.

Da je Vujčić, kao guverner HNB-a , naravno u dogovoru sa Milanovićem, povukao potez koji su povukli švicarsci, sada bi meni rata kredita koji imam u eurima umjesto 350 eura, sada bila 250 eura. Svi štite svoju valutu i svoje građane, ali ovi mahnitovi na vlasti nama zabijaju nož u leđa! Ja se pitam zašto???

KA
kavicakaka8
19:10 16.01.2015.

to je moja vlada -meni je smiješan kredit za auto i stan , moje zvanje je premijer političat i ja nemam srečom kredit u švicarcima -strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije