Izmijenio retoriku

Tomislav Karamarko: SDP-u je država fetiš, HDZ će je obraniti od nerada!

Tomislav Karamarko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
08.07.2015.
u 22:58

Klauzura - Tomislav Karamarko izmijenio retoriku i posvetio se samo društveno-gospodarskim temama

Motivacijske klauzure kojima je HDZ “upalio motore”, definitivno je obilježio šef te stranke Tomislav Karamarko koji je posve iznenadio svojim govorom koji je bio i sadržajan i dobar, ali i znatno drugačiji od svih dosadašnjih. Iako je i sam rekao kako su ga već mediji “optužili” da je promijenio retoriku, budući da je prva klauzura već održana, a danas je bila u Zagrebu za prvu izbornu jedinicu, činjenica je da se posve okrenuo društveno-gospodarskim problemima, a ideologiju izostavio.

On sam kaže da nije ništa mijenjao nego je u prvoj fazi preuzimanja stranke branio pozicije HDZ-a, Tuđmana, branitelja... i zato je govorio o ideologiji, a sada u drugoj fazi samo o - gospodarstvu. Njegov posljednji govor u kojem je žestoko opalio po jugofilima, komunistima i za “takve sklonosti” optužio SDP bio je onaj za njegova posjeta Kanadi. Sigurno nije samo riječ o tzv. drugoj fazi, nego su u HDZ-u morali pronaći način da odgovore SDP-u koji je prije nekoliko mjeseci bio gotovo otpisana stranka, a sada su se vratili u igru i rastrčali po terenu hvaleći se uspjesima Vlade. Upravo je na to danas udario Karamarko.

Optužio Vladu za nerad

Pobrojao je sve slabe točke hrvatskog gospodarstva, optužio Vladu za nerad i poručio kako vladajući neuspjehe prikazuju uspjesima, a za to plaćaju američkog opsjenara koji bi ljude treba uvjeriti da im je, zapravo, dobro. Karamarko je rekao da su svi gospodarski pokazatelji negativno ubrzani, a posebno je apostrofirao temu iseljavanja mladih iz Hrvatske. Tu je temu HDZ posljednjih mjeseci uspio nametnuti kao pravi problem, a Karamarko je progovorio i o problemu sela i rekao da je “uništavanje sela, uništavanje Hrvatske”. Rekao je da RH uvozi hrane u vrijednosti 1,7 milijardi eura i to sve zbog pogodovanja određenim interesnim skupinama.

Nastavio je da ljudi bježe sa sela i u gradu, “rekli bi socijalisti”, postaju gradski proletarijat koji živi u stanovima od 40 kvadrata i radi nižerangirane poslove, poput očitavanja brojila. SDP-ovu Vladu je optužio da se ponaša kao u bivšem sustavu, pa se drže one “država to sam ja”. Država im je, dodao je, postala fetiš, zlatno tele, umjesto da na funkcijama služe narodu. Najavio je da će HDZ, kao i devedesete, braniti Hrvatsku, ali sada od nerada i nesposobnosti. U 40-minutnom govoru otkrio je kako je HDZ-ov gospodarski program preimenovan u - program za spas Hrvatske.

>>Karamarko žestoko po Vladi: Vlast nije zavaravanje naroda

>>Milanović pisao Platiniju. Karamarko: Trebao je narediti Ostojiću da pronađu vandala

Komentara 175

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
01:24 09.07.2015.

SDP je obicno cetnicko leglo,nista drugo

UI
Uvijek_iskreno
23:26 08.07.2015.

Dosta je nesposobne i nenarodne kukuriku koalicije!!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
01:16 09.07.2015.

Uhhh kako su kmeri nervozni nesto ,,,a ima ih izgleda i placeni kojom kunicom ili boncekom pucke kuhinjice da jadnici kao ona krezuba mirta,,,prica o zlocinackojjj organizaciji,,hahaha crveni kmeri panika aaa trazi se pojacanje jako pojacanje u pupovcu i stanimirovicu,,,kmeri gotovo je jos koji mjesec i pitanje je dali cete ikad vise doci na vlast,,to i nije za vas jedino ste se kmerani crveni pokazali u mrznji lipeeee nase jedine crtanju kojekakvi sinbola blacenja i sramocenja,o hapsenju da se i neprica,,jos koi misec i uloge ce biti promjenjene,tad ce tribati kmerani poravnati racune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije