OTVORENO PISMO

Udruga veterana 'Alfi': Milijan Brkić je Hrvatina i domoljub

Milijan Brkić
Davor Puklavec/PIXSELL
30.03.2014.
u 16:38

"Bacanjem ljage na našeg ratnog kolegu i dozapovjednika elitne ratne postrojbe SJP 'Alfa', to isto činite i na sve na nas", poručili su premijeru Milanoviću

Udruga veterana Specijalne jedinice policije "Alfa" Zagreb stala je u obranu glavnog tajnika HDZ-a i svog bivšeg pripadnika Milijana Brkića, kojemu je zbog navodnog prepisivanja poništena diploma. U otvorenom pismu premijeru Zoranu Milanoviću iz udruge poručuju kako ne žele ulaziti u aferu prepisivanja, već naglašavaju kako je Brkić "dostojan hrvatski domoljub, specijalac, ratnik" te "Hrvatina".

"Bacanjem ljage na našeg ratnog kolegu i dozapovjednika elitne ratne postrojbe SJP 'Alfa', to isto činite i na sve na nas, ratne veterane Specijalne jedinice policije 'Alfa' PU zagrebačke, koja je zajedno sa svojim kolegom Milijanom Brkićem sudjelovala u najsloženijim akcijama i operacijama tijekom Domovinskog rata, pri tome iskazavši neizmjernu snagu, hrabrost, odlučnost i učinkovitost u izvršavanju zadaća i svih dobivenih zapovjedi često puta po cijenu života", navodi udruga.

Udruga veterana "Alfi" tvrdi da je riječ o još jednom u nizu političkih spletki i obračuna s Brkićem te da mu se predbacuje bez pravih argumenata.

"Moramo se referirati na tzv. plagijat diplome i slobodno Vam pojasniti da je gospodin Milijan Brkić svojoj životni rad i djelo započeo pisati još u ranoj mladosti suzama, znojem i krvlju, kada je nesebično s puškom u ruci s 'Alfama' oslobađao gotovo svaki centimetar Lijepe naše. Tih je godina žrtvujući sebe za slobodnu i neovisnu demokratsku Hrvatsku s mnogima od nas napisao i obranio svoj najbolji i najvredniji životni i završni rad!", poručuje se u pismu Milanoviću.

>> Milijan Brkić ponudio ostavku, Karamarko: Pričekat ću do odluke Upravnog suda

Komentara 105

DR
Dreamliner
18:44 30.03.2014.

Drage Alfe. Ja mislim da ste totalno krivo razumjeli o čemu se radi ovdje. Koliko sam ja pročitao nitko ne osporava Brkićev ratni put ili sudjelovanje u ratu. Drago mi je vidjeti da se pošteno borio za Hrvatsku i da ga ratni kolege cijene. Međutim kakve veze ima mogući plagijat diplome s ratom i njegovim ratnim zaslugama? Ja bi razumio da su otvoreno pismo Milanoviću napisali kolege studenti s Policijske Akademije braneći integritet svog kolege (davao ispite u roku, bio uzoran student, zalagao se itd...). Ajde da je napisao pismo koji asistent ili profesor na Akademiji... Što je za pozdravit je njegova ostavka (ne ulazim u to jeli kriv) za razliku od SDP-ove Marine i Saba. Međutim najžalosnije je kako vladajući zabavljaju narod s Brkićem. Nezaposlenost, neimaština, nesposobnost vlasti, propadanje države treba staviti u drugi plan. Izgleda da je vlast odlučila stati na kraj s Brkićevim plagijatom jer je to od iznimne državne važnosti. E još kada bi se mogla županica Marina sjetiti koja joj je bila tema diplomskog rada.

ML
Mlad75
17:38 30.03.2014.

Nebranim Brkica, al covjeku se provjerava diplomski rad jer se misli da je dio diplomskog prepisan odnosno plagijat....znaci radi se iskljucivo o zavrsnom diplomskom radu....pa onda nemojte aludirati na to da je kupio diplomu odnosno da nije polozio sve ostale ispite....nije uredu imati plagijat u diplomskom radu, al nije diplomski ono sto vam cini fakultet, to je i onako formalnost na kojoj nije valjda niko pao...i tu smatram kao odgovornog mentora, a ne Brkica jer mentor je trebao vidjeti plagiranje i nedozvoliti da rad ide na obranu...inace ako je Brkic sve ostale ispite polozio posteno onda je ovo iskljucivo politika jer kad bi se diplomski provjeravali u tancine malo bi ih se naslo da u sebi nemaju bar malo plagiranja...

GO
golub
17:59 30.03.2014.

Domoljuba, hrvatina i branitelja ima nas puno, ali ovi veliki pokrali su i nas male. Mali se samo vode na spiskovima branitelja a druge galamđije izmišljaju kako što više od jadne države uzeti, među kojima je i poznati Fred Matić koji sada želi i izmišljeno seksualno zlostavljanje od države naplatiti. Pravi branitelj treba reći da bio u obrani kao domoljub a ne kao ratni i poratni profiter, dakle jednom branitelju bogatstvo a drugom socijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije