Natjecanje

Aleksej Bogorad najbolji među mladim dirigenatima

Aleksej Bogorad
arhiva VL
09.10.2011.
u 12:11

Hrvatski kandidat Filip Pavišić, koji se plasirao u treći krug, dobio je nastup s Varaždinskim komornim orkestrom i nagradu Hrvatskog glazbenog zavoda

Aleksej Bogorad iz Rusije pobjednik je petog međunarodnog natjecanjg mladih dirigenata Lovro von Matačića. 

Prve tri novčane nagrade koje dodjeljuje Fond Lovro i Lilly Matačić žiri je podijelio gotovo jednoglasno: 7 tisuća eura pripalo je Alekseju Bogoradu, 5 tisuća eura osvojio je Kah Chun Wong, a 3 tisuće eura ponio je trećeplasirani Róbert Farkas. Niz posebnih nagrada za natjecatelje osigurale su domaće i inozemne glazbene institucije. Među ostalim, Aleksej Bogorad osvojio je nagradu Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te nagradu publike koju je osigurala tvrtka TOZ Penkala, a Róbertu Farkasu pripao je nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a u jednoj od naredih sezona.

Hrvatski kandidat Filip Pavišić, koji se plasirao u treći krug, dobio je nastup s Varaždinskim komornim orkestrom i nagradu Hrvatskog glazbenog zavoda.

 Na završnom koncertu finalista u ciklusu Svijet glazbe Koncertne direkcije Zagreb o pobjednicimaje odlučio  šesteročlani međunarodni žiri u sastavu: Nikša Bareza, Leopold Hager, Géza Kovács, Jorma Panula, Thomas Sanderling i predsjednik žirija Berislav Klobučar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije