Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINOPREMIJERA

Alpha dog

ekr-alfa-txt.jpg
import
03.05.2007.
u 12:36

Alpha dog, krimi-drama, 118 min, SAD, 2006.; Blitz; R: Nick Cassavetes; G: Bruce Willis, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Fernando Vargas

Nazočnost tinejdžerica u kinima zbog nazočnosti nelošega Justina Timberlakea valjda jedino opravdava nastanak ove tanke krimi-dramice, u kojoj će samo mlađa i neiskusnija publika vidjeti nešto novo i neočekivano. 

Film je snimljen prema stvarnom slučaju, prilično poznatom u na američkoj zapadnoj obali, u kojemu su članovi jedne bande oteli 14-godišnjeg brata šefa suprotne bande. Za otetog su dečka to bili vjerojatno najbolji dani u životu, tijekom kojih je izgubio i nevinost s dvije cure istodobno, ali oni su, spletom bezumnih postupaka s obje strane, koje provode dane uz drogu, dilanje i psovanje, neplanirano postali i - posljednji.

Premda film traje gotovo puna dva sata, Cassavetes ni u jednom trenutku ne postiže pravi dramski naboj, ni djelić atmosfere Larryja Clarka s kojima dijeli mnoga tematska opredjeljenja. Ne ostavlja čak ni dojam da se upola potrudio u vezi s tim, koliko da gostujuće zvijezde Brucea Willisa i Sharon Stone umjetno napravi sirovima i neuglednima jer je to baš... fuckin cool. (A. O.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije