DARUJEMO ULAZNICE

Ciklus Glazbene staze - koncert Fantasia

Glazbene staze
Foto: PR FOTO
16.05.2014.
u 15:16

Darujemo ulaznice na facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente! Subota 31.5.2014. u 19 sati, KD Vatroslav Lisinski

Ansambl Glazbene staze posljednji ovosezonski koncert posvećuje najmlađima – djeci!

Pažljivo birajući skladbe, odabrali smo suitu iz baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u kojoj hrabri vojnik pobjeđuje zle miševe, a slatkiši plešu egzotične plesove, te Saint-Saënsov Karneval životinja, djelo u kojem svatko može pronaći svoju omiljenu životinju. Zagonetke skriva i Fantastična suita, novo djelo istaknutog mladog hrvatskog skladatelja Ivana Končića, koja će ovom prilikom doživjeti svoju praizvedbu.

Stoga, želite li čuti kako ansambl Glazbene staze dočarava labuda, slona ili ptičicu, želite li zaplesati uz valcer cvijeća ili šećernu vilu, dođite 31. svibnja u Malu dvoranu Lisinski! Poslije takva putovanja u kojem se ništa ne čini nemoguće, nadamo se da će i veliki slušatelji ponovno pronaći blago koje svatko ima, ali ga često zaboravlja, a to je dijete u svakome od nas.

Program:

Petar Iljič Čajkovski/ arr. Mia Pap: Suita Orašar, za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir
Ivan Končić: Fantastična suita (praizvedba), za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir
Camille Saint-Saëns: Karneval životinja, za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas, dva klavira, udaraljke i naratora

Ansambl Glazbene staze:
Eda Rimanić, flauta
Yaroslav Sadovyy, klarinet
Đana Kahriman, violina
Mia Grubišić, violončelo
Iva Ljubičić, klavir

i gosti:
Eva Mach, violina
Mislav Pap, viola
Duje Serdarević, kontrabas
Kosjenka Turkulin, klavir
Kaja Farszky, udaraljke
Narator: Božidar Peričić
Scenografija: Katarina Ferek Petrić

Naratorova je poezija nastala u sklopu Radionice kreativnog pisanja poezije koju vodi pjesnikinja Dorta Jagić u književnom klubu Booksa.

Foto: PR FOTO

Ansambl Glazbene staze je peteročlani sastav neuobičajene formacije: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Ovisno o vrsti programa surađuje i s drugim glazbenicima, kao i umjetnicima drugih profila – kazališnim i likovnim umjetnicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Austrija). Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizašao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze koji se već petu sezonu odvija u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom. S osobitim uspjehom ansambl je izveo programe Crveni ruž i Music Trek Meets Star Trek. Atraktivnost programa za mlade prepoznala je i Hrvatska glazbena mladež uključivši program Crveni ruž u projekte Glazba u kvartu i Glazba u razredu, namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola.

Više informacija na: www.glazbenestaze.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije