NOVI ALBUMI

Diskografska jesen za pamćenje

Lady Gaga
04.09.2013.
u 23:07

Arctic Monkeys, Kings Of Leone, Arcade Fire, MGMT, Lady Gaga... Samo su neki od izvođača čiji se albumi iščekuju

Mnogi su glazbeni magazini i portali već objavili liste najboljih albuma dosadašnjeg dijela 2013. godine, ali nema nikakve sumnje da će nakon rujna i kolovoza Vampire Weekend, Kurt Vile, Jophn Grant, The National, Daft Punk, laura Marling, Nick Cave i drugi dosadašnji favoriti dobiti vrlo jaku konkurenciju. Naime, ovoga i sljedećeg mjeseca pojavljuje se toliko zanimljivih i iščekivanih albuma da možemo govoriti o jednoj od najjačih postljetnih sezona (a rujan je obično vrlo jak dio godine za nove naslove) u posljednjih nekoliko godina.

Sezona je počela ovotjednim objavljivanjem novoga, povratničkog albuma Babyshamblesa “Sequel To The Prequel” , a vrući popis jesenskih izdanja završava 11. studenog objavljivanjem novoga albuma Lady Gage “Artpop” koji će vjerojatno biti više medijski, nego baš glazbeni događaj (možda nas stvarnost ugodno demantira). U međuvremenu očekuje nas nekoliko izuteno iščekivanih albuma. Možda je najzanimljiviji među njima treći album psihodeličnog elektropop dua MGMT koji bi, prema najavama, trebao biti još uvrnutiji i više oslonjen na sintesajzere od prethodna dva. Treći album nosi naziv benda i sadrži elektronsku glazbu na koju se ne može plesati, a prema riječima članova benda čak je upitno i je li to glazba koju bi oni ososbno voljeli slušati.

Arcade Fire napravili su zanimljivu kampanju za svoj četrti album iz koje se pretpostavlja da će se zvati “Reflektor”, ali to dosad nije potvrđeno ni demantirano; Naime, u nekoliko svjetskih gradova, na lokacijama od New Yorka do rimskog Koloseuma, obješeni su grafiti na kojima je u krugu ispisano “Reflektor”. Nekolikoje uličnih “umjetnika” potvrdilo da su im “poslodavci” Arcade Fire, ali više od prave istrage slučaj prerasta u dobar marketinški štos.

Himničnim singlom “Do I Wanna Know?” Arctic Monkeys naznačili su povratak na top liste, ali tek će cjelina pokazati može li se “zreliji” bend kvalitetno nositi s klinačkom prštavosti i žestinom svoja prva dva albuma - misija koju prethodnici “Humbug” i “Suck It And See” nisu baš najpoželjnije ispunili.

Svakako treba spomenuti i novo izdanje Kings Of Leona “Mechanical Bull”, ali više ni sami ne znamo što bismo o njima mislili. Bend koji je od vjernih sljedbenika bluesa i južnjačkog rocka postao sladunjava stadionska atrakcija pokazat će do čega mu je više stalo u budućnosti. Po uvodnom singlu, solidnom “Supersoaker” ne može se zaključiti misle li se vratuti u grupu relevantih i važnih, ili ostati na strani komercijalnih.

 

Kalendar najvažnijih novih izdanja

Babyshambles - “Sequel To The Prequel”, 3. rujna

The Weeknd - “Kiss Land”, 10. rujna

Arctic Monkeys - “AM”, 10. rujna

Manic Street Preachers - “Rewind The Film”, 16. rujna

MGMT - “MGMT”, 17. rujna

Kings Of Leon - “Mechanical Bull”, 23. rujna

Arcade Fire - “Reflektor” (vrlo vjerojatan naziv), 29. kolovoza

Lady Gaga - “Artpop”, 11. studeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije