10. PLATFORMA MLADIH KOREOGRAFA

Dodijeljene godišnje strukovne nagrade plesnih umjetnika

platforfma
v.l.
23.09.2009.
u 12:15

Na 10. Platformi mladih koreografa u utorak 22. rujna u Histrionskom domu dodijeljene su nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za prošlu sezonu.

Na 10. Platformi mladih koreografa u utorak 22. rujna u Histrionskom domu dodijeljene su nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za sezonu 2008./2009.

Pojedinačnu nagradu dobila je Zagorka Živković za dugogodišnji rad i izuzetan doprinos hrvatskoj suvremenoplesnoj sceni, a kolektivnu nagradu osvojio je Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, događaj koji već deset godina doprinosi razvoju suvremene plesne scene te organizacijska ekipa Festivala za desetogodišnji trud. Nagrade su uručili Branko Banković, član Studija za suvremeni ples, i Jasna Vuljević, tajnica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.

Ove godine u kategoriji za pojedinačnu nagradu bili su nominirani Dina Ekštajn, za izvedbu u predstavi "Sale" Studija za suvremeni ples, zatim Mila Čuljak, za iznimno umjetničko ostvarenje i briljantnu izvedbu u predstavi "Destinacija Trafik: Divljač", Pravdan Devlahović za izvedbu u predstavi "Liga vremena", u kojoj Devlahović ponovno na uspješan i zanimljiv način pokazuje spektar svojih izvođačkih sposobnosti; te Tamara Savičević za koreografiju plesne predstave "Who I am..?".

Kako naglašavaju organizatori Plaforme, nagrade se dodjeljuju kao najviše strukovno priznanje za značajna umjetnička ostvarenja te za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj u protekloj sezoni. Također je bitno naglasiti da te nagrade nemaju natjecateljski kartakter nego karakater strukovnog priznanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije