Terraneo

Druga večer festivala u znaku The Rootsa i splitskih Dječaka

The Roots
PIXSELL
09.08.2012.
u 14:41

Američki veterani, bend The Roots svirali su sat i pol i zadovoljili rasplesanu publiku, a fanovima Dječaka nije zasmetao ni zamrljani zvuk

Program drugog dana šibenskog festivala Terraneo ostao je u sjeni sjajne prethodne večeri. Britanski The Horrors i The Vaccinnes, sa svojim garažnim i punky zvukom, u srijedu su se izmijenili na središnjoj pozornici i isporučili osrednje svirke, za razliku od izvrsnih nastupa njihovih sunarodnjaka Anne Calvi i Friendly Fires večer prije.

Veterani za ples

Dojam su u srijedu popravili veterani The Roots, koji su u sat i pol svojim crossoverom hip-hopa, funka, jazza i rocka namirili publiku željnu plesnih ritmova i kvalitetnog muziciranja. Na manjem Aqua stageu bljesnuli su škotski We Were Promised Jetpaks. Nabijena gitarska svirka i vrlo dobri vokali Adama Thompsona, doduše melodijski pomalo slični Chrisu Martinu iz Coldplaya, pokazali su da taj mladi bend iz Edinburgha ima sjajnu budućnost, a od tog nastupa sigurno je stekao i hrvatsku publiku. Nakon njih pozornicu je preuzeo Kanađanin Dan Mangan s bendom koji je lako klizao iz melankoličnog folka u nabijeni gitarski indie zvuk.

Mladi uz hip-hop

Na istoj pozornici zamijenili su ih Stephen Malkmus and The Jicks. Malkmus je prizvao oko pozornice i stariju publiku svog ugaslog The Pavementa te pokazao da je i dalje čvrsto vezan uz američki gitarski alter-rock s kraja 80-ih. Na trećoj pozornici tisuće mladih okupili su Dječaci. Splitski hip-hop trojac s bendom ovog je ljeta zaredao s brojnim koncertima i postao regionalna atrakcija. Dječaci su u trenu postigli radnu temperaturu i raspametili fanove, kojima nije smetao ni prilično zamrljan zvuk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije