Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album

Glumi li Miran Kurspahić svoju rock-pozu? Dakako da glumi, i to odlično.

06.04.2023.
u 09:58

Bend Tv Eye objavio je album Kick It Out , a kombinacija gitarističkih rifova i wah-wah solaža, skupa s ritam-sekcijom pokazuje da rock-minimalizam netko kod nas još uvijek može snimiti kako valja

Kazališni redatelj i glumac Miran Kurspahić bome ima torzo poput Iggyja Popa, ali priča ide dalje od površinske fascinacije. Njegov bend Tv Eye ime je preuzeo upravo od Iggyja, a prvi album "Kick It Out" cijelu strategiju brzopoteznih rifova, brzinskog ritma bez granica i "buke kao nauke" baštinio je upravo od Iggyja i The Stoogesa, MC5 i kasnijih pothvata QOTSA i sličnih.

U izdanju Mast produkcije, nezavisne diskografske etikete sklone masnim i kaloričnim izdanjima, "Kick It Out" odličan je album potpune i očite fascinacije tradicijom garažnog rocka. Od početka s naslovnom pjesmom furiozni ritam ne staje do kraja albuma, koji ima 11 pjesama, a kombinacija gitarističkih rifova i wah-wah solaža, skupa s ritam-sekcijom pokazuje da rock-minimalizam netko kod nas još uvijek može snimiti kako valja, sa svim onim arhetipskim soundovima gitara i bubnjeva koje postižu upućeni.

Nakon velike brane koja kao da se izgradi u tišini između pojedinih pjesama, svaki početak iduće pjesme svjedoči pucanju te iste brane i donosi masu zvuka koja kulja iz zvučnika, s izuzetkom melodičnije "Keep On Smiling". Nije to samo poza, kako bi neki mogli zaključiti iz glavnog posla (glumca) frontmena benda, već volja da se marljivo radi i napravi pjesme te postigne onaj vintage zvuk koji razdvaja znalce od početnika. Na "Kick It Out" sve funkcionira puno bolje nego što biste očekivali. Dakako, postavlja se pitanje vjerodostojnosti tog plamena i plemena rokenrola, i ono glavno pitanje; glumi li Miran Kurspahić svoju rock-pozu? Dakako da glumi, i to odlično. Da se radi o 1973., a ne 2023. godini, možda bi slične sumnje još i imale smisla.

Već godinama rock-scena i svi vaši heroji o kojima čitate nisu ništa drugo nego predstava, show i anticipacija mogućeg dostizanja prijašnjih zgoditaka. Pa tako i Tv Eye, ali ako ljudi odvoje ovoliko vremena da bi svi rifovi, majstorska svirka i isporuka zvučali autentično, ako Kurspahić potroši toliko volje i truda da bi isklesao svoj torzo, ali i vokalne dionice, onda ljubomornima i zavidnima ne preostaje drugo nego da se i sami potrude pa vide koliko je tu glume, a koliko prolivenog znoja i strasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije