Hrvatska praizvedba

Grinch će Božić darovati djeci s Downovim sindromom

lutkari
10.12.2009.
u 14:43

Cjelokupni prihod s premijere, koja će se održati 13. prosinca, namijenjen je zadarskoj Udruzi roditelja djece s Downovim sindromom. Predstava se radi prema motivima originalnoga filmskog scenarija.

Prema motivima originalnoga filmskog scenarija, nastalog na osnovi priče američkoga književnika Theodora Seussa Geisela, kazališna redateljica Maja Šimić u Kazalištu lutaka Zadar priprema predstavu “Kako je Grinch ukrao Božić”.

- Zeleni čudak Grinch, kojega je proslavila holivudska zvijezda Jim Carrey, bit će hrvatska kazališna praizvedba, a ujedno i naš mali prilog u ovom predbožićnom vremenu darivanja. Zato nas spoznaja da će prihod s premijere, koja će se igrati na Svetu Luciju 13. prosinca, u cijelosti otići zadarskoj Udruzi roditelja djece s Downovim sindromom ispunjava još većom radošću i elanom - kaže redateljica Maja Šimić, koja prvi put radi sa zadarskim lutkarima.

Tridesetominutna predstava “Kako je Grinch ukrao Božić” zapravo je kolaž prožet pjevnim dionicama u kojemu se pojavljuju lutke i glumci s maskama i bez nje, a cijelu priču prati glumac narator u ulozi policajca.

Grincha glumi Davor Kovač, djevojčicu Cindy Lou Sanja Zlaović, a u ostalim su ulogama Gabrijela Meštrović-Maštruko, Juraj Aras, Josip Mihatov, Asja Rebac, Zlatko Košta i prvi put na sceni Kazališta lutaka, mlada glumica Irena Bausović, koja je s Jurjom Arasom skladala glazbu. Lutke i scenu izradio je Mojmir Mihatov. (al/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije