Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Venecija

Hrvati među pet finalista za nagradu vrijednu 150 tisuća eura

tomislav
arhiva VL
25.05.2011.
u 13:50

Hrvatska je konkurirala projektom “Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući“ (One Needs to Live Self-Confidently… Watching), u što su uključeni radovi umjetnika Antonija G. Lauera/T. Gotovca i grupe umjetnika BADco

Hrvatska je ušla među pet finalista za nagradu "Venecija" koju će 3. lipnja dodijeliti bankarska grupa UniCredit u sklopu koje je i Zagrebačka banka.

Ocjenjivačka komisija UniCredita, koju čine članovi znanstvene komisije - Walter Guadagnini, Luca Massimo Barbero, Lorand Hegyi, Angelica Nollert i predstavnici visokog rukovodstva tog poduzeća, objavila je imena pet finalista koji ulaze u završnicu dodjele nagrade “Venecija”. To su Hrvatska, Estonija, Srbija, Turska te zajednički projekt Češke i Slovačke.

Ovaj je natječaj objavljen u veljači 2011., a namijenjen je zemljama srednje i istočne Europe, koje sa svojim projektima sudjeluju na ovogodišnjem venecijanskom bijenalu.

Hrvatska je konkurirala projektom nazvanim “Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući“ (One Needs to Live Self-Confidently… Watching), u što su uključeni radovi umjetnika Antonija G. Lauera, poznatijeg pod imenom Tomislav Gotovac, te grupe umjetnika pod nazivom BADco, po odabiru kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW.

Svečanost dodjele nagrade održat će se u petak, 3. lipnja 2011. u palači Grassi u Veneciji. Tom prigodom bit će objavljeno ime, odnosno imena pobjednika, dobitnika nagrade od 150.000 EUR, a djelo će postati dio kolekcije UniCredita te će biti besplatno dano na dugoročnu posudbu jednom od istaknutijih muzeja suvremene umjetnosti u matičnoj zemlji pobjednika natječaja, doznajemo od PR-a Zagrebačke banke. 

Komentara 1

DE
detour
17:10 25.05.2011.

kad bi barem upravu MSU-a ili barem autori/ce stalnog postava toga muzeja cinili kompetentne osobe poput kolektiva WHW-a, a ne politicki podobnici. ili politicki pretendenti na ta mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije