trg

Jazz-gitarist i pjevač John Pizzarelli nastupa u Vip Clubu

John Pizzarellli
Jimmy Katz B.
29.02.2012.
u 15:48

Los Angeles Times nazvao ga je ludo kreativnim, a Toronto Star gitarističkim genijem

Renomirani američki jazz-gitarist i pjevač John Pizzarelli nastupit će sa svojim kvartetom u Vip clubu u srijedu 14. ožujka u 21 sat. Los Angeles Times nazvao ga je ludo kreativnim, a Toronto Star gitarističkim genijem. John Pizzarelli se sa 52 godine, koliko danas ima, može pohvaliti i više nego uspješnom karijerom, nizom od skoro 40 albuma, što samostalnih što u suradnji s drugim izvođačima, i mnogobrojnim nastupima diljem svijeta. Najpoznatiji je po swing-interpretaciji jazz-standarda, ali i po svojim autorskim djelima koja su već stekla status suvremenih jazz-standarda.

 Kao Pizzarellijev glazbeni “heroj” nerijetko se spominje Nat King Cole, kojem je i posvetio neke od svojih albuma. Među njima je i jedno od njegovih najpoznatijih izdanja, Dear Mr. Cole (1994.), koje donosi Pizzarellijeve verzije najpoznatijih Coleovih pjesama. I kasnije je Pizzarelli nastavio snimati tribute albume – 2006. izdaje album Dear Mr. Sinatra, posvetu Franku Sinatri, dok 2008. izdaje With A Song In My Heart koji slavi glazbu legendarnog skladatelja Richarda Rodgersa i koji mu donosi nominaciju za nagradu Grammy. Njegov posljednji album iz 2010. Rockin’ In Rhythm posvećen je Dukeu Ellingtonu.

 Počinje svirati gitaru sa šest godina, a u tinejdžerskim godinama kreće u istraživanje svijeta jazza, u koji ga uvodi otac, legendarni jazz gitarist Bucky Pizzarelli. U mladim danima Pizzarelli nastupa s brojnim poznatim jazz-glazbenicima koji su utjecali na njegov kasniji rad, među kojima su bili i Benny Goodman, Les Paul, Zoot Sims, Clark Terry i Slam Stewart. Samostalnu karijeru počinje nakon snimanja albuma My Blue Heaven 1990. godine. Ubrzo kreće na intenzivne turneje, svirajući po klubovima i koncertnim dvoranama te otvarajući koncerte velikanima kao što su Dave Brubeck, Ramsey Lewis i Rosemary Clooney. Dobiva čast otvoriti i međunarodnu turneju Franka Sinatre 1993. godine te nastupiti na proslavi njegova 80. rođendana u Carnegie Hallu, gdje je, zajedno s ocem, izveo I Don’t Know Why I Love You Like I Do.

Ulaznice za koncert John Pizzarelli Quarteta moći će se kupiti od 5. ožujka u Aquarius CD Shopu Klasika & Jazz (Varšavska 11) i Vip clubu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije