VIP klub

Koncert za rođendansko slavlje Little Richarda

Little Richard
04.12.2012.
u 13:48

Keith Richards jedno je vrijeme izbacio "s" iz svoga prezimena i potpisivao se kao Richard zbog svoga idola.

U četvrtak 5. prosinca u zagrebačkom klubu VIP bit će obilježen 80. rođendan Little Richarda, uz koncert domaćeg benda Shoutin' Torpedoes.

Little Richard, rođen 5. 12. 1932. godine kao Richard Wayne Penniman, jedna je od najvećih i najvažnijih figura rock'n'rolla. Spada u nekolicinu izvođača koji su usmjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Njegova glazba imala je već tada silan utjecaj na njegove suvremenike kao što su, npr. Elvis Presley i na generaciju glazbenika koja je došla u sljedećoj dekadi (The Beatles, The Sonics...), a njegov lik i djelo inspirirali su i Led Zeppelin, Lemmyja Killmistera i Motorhead, Ramonese, Jack Whitea i nebrojene druge. Keith Richards je jedno vrijeme izbacio "s" iz svoga prezimena i potpisivao se kao Richard zbog svoga idola.

Koncert počinje u 21 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije