Ulysses

Krležina i Štivičićeva "Pijana noć 1918." na sceni HNK Zagreb

'07.11.2010.Zagreb-U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je predstava Pijana noc 1918. s gostovanjem kazalista Ulysses Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
08.11.2010.
u 13:05

Na gostovanju Šerbedžijina kazališta Ulysses u nedjelju navečer zagrebački HNK bio je prepun

Početak studenog 1918. u Zagrebu. Propala Austro-Ugarska i južnoslavensko ujedinjenje. Krleža piše o noći slavlja priređenoj za srpske oficire. Novelu je dramatizirao Ivo Štivičić, a premijeru je kazalište Ulysses imalo u ljeto 2007. U nedjelju navečer zagrebački HNK bio je prepun. S pravom jer riječ je o odličnoj predstavi koju na svojim leđima nose Sreten Mokrović, Nebojša Glogovac i tri dame na slici – Linda Begonja, Ksenija Marinković i Nina Violić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije