Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Legendarni Black Coffee u Klubu Komedija obilježava 30. godišnjicu uspješne karijere

Black Coffee
Foto: Black Coffee
1/4
05.01.2024.
u 10:00

U Klubu Komedija, 13.siječnja, subota u 20 sati održat će se koncert legendarnog jazz sastava Black Coffee. Ovo je jedan u nizu koncerata kojim obilježavaju 30. godišnjicu uspješnog djelovanja, a gošća će im biti atraktivna glumica i pjevačica, Ana Uršula Najev.

Njihovo muziciranje davno je prešlo okvire jazz glazbe u kojoj su i dalje nenadmašni, a publika u Klubu Komedija imat eće priliku napraviti glazbeni izlet kroz njihovu karijeru i sve ono što tijekom nje svirali. Razne uspješnice popa, bluesa, funka, soula te uživatii u pomalo neočekivanoj ali izvrsnoj suradnji s talentiranom glumicom i pjevačicom Anom Uršulom Najev koja osvaja i glasom i stasom.

Renato Švorinić ističe kako je ovo suradnja koja spaja mladost i iskustvo a svi koji su imali priliku čuti ovaj "nenadani" spoj slažu se kako je svojim vokalom Ana Uršula Najev donijela osvježenje i malo drugačiju sliku tria Black Coffee.

Foto: Black Coffee

Anu Uršulu Najev sve češće svojim nastupima pokazuje glazbeni talent i vokalne sposobnosti, nastupala je s mnogim sjajnim orkestralnim glazbenicima ali i održala samostalne koncerte sa svojim bendom. Vjerujemo kako će njezin iznimni talent, koji nije samo u scenskom izričaju već i u vokalnom, uskoro upoznati i šira zagrebačka publika. Dobro glazba nema granica niti se može lako podijeliti po vrstama nego po kvaliteti i emocijama koju prenosi, a izvedba s kojom se Ana dokazala je svakako i široj javnosti poznata tv izvedba pjesme "Žute dunje" koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Stoga ovaj spoj Ane Uršule Najev i Black Coffee-a obećava izvanrednu glazbenu večer na nadolazećem koncertu u Klubu Komedija koji će se u cijelosti snimati za televiziju.

Foto: Black Coffee

Prije fantastičnog ovoljetnog koncerta u Splitu Ana je izjavila: " Svaki nastup s Black Coffee-jem za mene je inspirativan. Dijeliti pozornicu s njima je čista radost, kao i pjevati u rodnom gradu. Ovu sjajnu ekipu sam upoznala u proljeće 2016. godine kad smo s Matijom Dedićem nastupali u HNK u Splitu na koncertu posvećenom Arsenu koji je nedugo prije preminuo. Prošlog ljeta se dogodila naša prva suradnja, potpuno slučajno i to upravo u Splitu. Našli smo se tada maltene na blef i osjećaj je bio kao da sviramo skupa po stoti put. Zaključili smo kako bi glupost bila ne ponavljati tako lijepe trenutke. Kako je od starta naša simbioza nastajala brzo i kako smo stacionirani u različitim gradovima, odlučili smo napraviti fuziju njihovog klasičnog repertoara kojeg sigurno dobro poznajete i nekog mog stila kojeg do tada nisam imala prilike često izvoditi. Ranije mi je fokus bio usmjeren ili na izrazito bendovske ili na jako minimalističke aranžmane, a s Coffee-jem sam dobila priliku igrati se sa cijelim tim ogromnim prostorom između. Upravo spontanost i zaigranost koju gajimo su čimbenici magije i dobrih vibracija koju stvaramo skupa s publikom. Za mene je najljepše vidjeti osmijehe na licima slušatelja i zato mi je drago da se širi dobar glas i interes. U mom repertoaru nikada nije bilo pravila, baš kao ni u jazzu pa možete očekivati i Dinah Washington i Olivera Dragojevića. S radošću vas pozivam da nam se pridružite u Klubu Komedija na našem zagrebačkom koncertu“

Foto: Black Coffee

Ulaznice možete kupiti online.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije