Za djecu

Leon Lučev i Petra Radin u predstavi "Blago" Tvornice lutaka

Blago, Tvornica lutaka
arhiva VL
30.11.2010.
u 11:06

U napuštenoj kući susretnu se čovjek i duh, i to stotinu godina nakon što je na njih bačena kletva Crne kraljice iz Medvedgrada. To je priča predstave Blago koju možete pogledati 5. prosinca

Kako to izgleda kad se u napuštenoj kući susretnu čovjek i duh, i to stotinu godina nakon što je na njih bačena kletva Crne kraljice iz Medvedgrada?

Pokazala je to premijera kazališta Tvornica lutaka „Blago“, održana u MMC Studiju u Zagrebu ovoga vikenda, spojivši kazalište sjene, lutaka, materije i duha, fizičkog i plesnog teatra, stvarnog i nestvarnog, legenda prošlosti i ljubavi sadašnjosti. Leon Lučev, filmski i kazališni glumac, koji se u svojoj mladosti okušao u televizijskim emisijama za djecu, u lik Čovjeka iz Stvarnosti unio je i elemente pučke komike, dok je lutkarica Petra Radin  izvela teatar sjena i ostvarila lik nečujne i nevidljive Dušice, djevojke uklete u prošlosti.

Neverbalna komunikacija, uz pomoć muzike Damira Šimunovića i pod redateljskom palicom Damira Klemenića, progovorila je glasnije od govora. Maštovitu i funkcionalnu, no istodobno minimalističku scenografiju, potpisali su Matija Šantić i Davor Prah, a kostime i rekvizite Dijana Mijić.

Prepuna dvorana Multimedijskog centra u bivšem kinu Studio, pozdravila je  autore i glumce. Blago pogledajte 5. prosinca u  11 sati u  MMC Studiju ( Vlaška 92), gdje kazalište Tvornica lutaka održava nedjeljnu kazališnu matineju.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije