Na Ribnjaku

Ljetne noći Teatra Exit donose čak 41 izvedbu 27 naslova

Sanjin Strukić/PIXSELL
06.07.2023.
u 09:42

Ljetne noći otvara "Testosteron" Andreja Saramonowicza, proglašen 2002. najboljom poljskom komedijom

Večeras počinju 14. Ljetne noći Teatra Exit, koje će se održati u dva dijela; od 6. srpnja do 4. kolovoza te od 7. do 16. rujna. Kulturna manifestacija koja Zagrebu ljeti osigurava vrhunski teatar održava se u Centru mladih Ribnjak, kamo se preselila lani, nakon dvanaest godina provedenih na ljetnoj terasi MUO, koji je sada veliko gradilište.

Publika će vidjeti 27 naslova u 41 izvedbi, a predstave će se, osim na Ribnjaku, održavati i u Studiju Exit, ali u Teatru Exit, koji je zamjenski prostor za sve večeri kada pada kiša i prostor za predstave za djecu subotom u 11 sati.

Naslovi obećavaju, jer osim exitovskih hit-predstava, kao što su "Realisti", "SHAKEspear na EXit", "Kako misliš mene nema?!", "Mala čuda"... stižu i gosti: "Ljubavna pisma" Planet Arta, "Final act/ posljednji čin", monodrama Lucije Barišić, "Biografije ptica"... ali i studentska ispitna predstava "Ubu ovo ono". Od predstava za najmlađe na rasporedu su: "I drvo je bilo sretno", "Smjehuljica i Mrgud", "Pjeva mi se pjesma"... Sve predstave počinju u 21 sat na Ribnjaku, a ako kiši, u 21.30 sati u Teatru Exit.

Ljetne noći večeras otvara "Testosteron", nova predstava redatelja Jasmina Novljakovića nastala u koprodukciji Teatra EXIT, Ludens Teatra i Kulturnog centra Osijek. To je "hormonska komedija" Andreja Saramonowicza praizvedena 2002. u varšavskom kazalištu Montownia. Te je godine proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, a našu ekipu punu testosterona predvodi Enes Vejzović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije