Koncert u Lisinskom

Ljubav na prvi pogled pijaniste Simona Trpčeskog i Zagreba

Simon Trpčesk
arhiva VL
20.03.2011.
u 12:42

Itekako zaslužan za posvemašnji euforični uspjeh filharmoničara bio je i ugledni austrijski dirigentski veteran Leopold Hager, koji je, ruku na srce, zbog eteričnog Trpčeskog mogao malo i obuzdati orkestralni tajfun

Bila je to ljubav na prvi pogled. Ne samo da je makedonski pijanist svjetske slave Simon Trpčeski rasprodao pretplatnički koncert Zagrebačke filharmonije, nego je svojom tankoćutnom i virtuoznom interpretacijom Lisztovog Drugog koncerta u A-duru za klavir i orkestar izborio zasluženi burni pljesak. A pljesak je bio toliko dug da je izmamio dva izvrsno odabrana bisa.

Jedan Chopinov pun unutarnje emocije, a drugi, Skopsko oro Angela Nančevskog uz pomoć koncertne majstorice Sidonije Lebar i violončelista Jasena Chelfija pun neobuzdanog makedonskog ritma. Itekako zaslužan za posvemašnji euforični uspjeh filharmoničara bio je i ugledni austrijski dirigentski veteran Leopold Hager, koji je, ruku na srce, zbog eteričnog Trpčeskog mogao malo i obuzdati orkestralni tajfun.

Iskusni Hager se pokazao kao vrsni animator zagrebačkih svirača i u suiti iz baleta Pulcinella Igora Stravinskog, u kojoj se predstavio i kao čembalist u kratkom Pergolesijevom umetku, ali i u Talijanskoj simfoniji Felixa Mendelssohna.

Ključne riječi

Komentara 1

JB
Juda ben Tudum
16:55 20.03.2011.

opet nista o holokaustu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije