Zemljišno vlasništvo

Ministar Biškupić čestitao 9. lipnja, Međunarodni dan arhiva

arhi
08.06.2010.
u 18:46

Hrvatski arhivi u povodu Međunarodnog dan arhiva priređuju izložbe, organiziraju predavanja, radionice, promocije knjiga, stručne skupove.

Poštovani arhivisti, svi djelatnici arhiva i pismohrana, članovi Hrvatskog arhivističkog društva, profesori i studenti Katedre za arhivistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi Hrvatskog arhivističkog vijeća, istraživači i korisnici arhiva, u povodu Međunarodnog dana arhiva 9. lipnja, koji se ove godine u Hrvatskoj obilježava temom "Zemljišno vlasništvo“, upućujem Vam uime Ministarstva kulture Republike Hrvatske najsrdačnije čestitke.

Međunarodni dan arhiva koji je ustanovilo Međunarodno arhivsko vijeće – ICA prilika je kada arhivi u svijetu javnost upoznaju sa svojom stručnom, kulturnom, znanstvenom, upravnom i uslužnom djelatnošću, kao i s vrijednim povijesnim izvorima o kojima skrbe. Baština koja se posebno predstavlja ove godine - zemljišni planovi, katastarske karte, urbari, ugovori i druga dokumentacija koja svjedoči o zemljišnom vlasništvu – jedinstveni je izvor za istraživanje i utvrđivanje vlasništva i korištenja posjeda, a često služi i u genealoškim istraživanjima.

Hrvatski arhivi u povodu Međunarodnog dan arhiva priređuju izložbe, organiziraju predavanja, radionice, promocije knjiga, stručne skupove i druge promotivne događaje – kako u arhivima, tako i u drugim ustanovama – promičući na taj način multikulturni pristup nacionalnoj povijesti i kulturi, a ponajviše svjedoče o važnosti zaštite pisane kulturne baštine.

S najboljim željama za ostvarenje Vaših redovnih aktivnosti, kao i svih programa vezanih za Međunarodni dan arhiva, ovom prilikom zahvaljujem svima koji rade na zaštiti i promoviranju arhivske baštine i arhiva, kaže se u čestitki koju je uputio ministar kulture mr. Božo Biškupić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije