Žiga u Lisinskom

Mirku Švendi Žigi mogli bi pozavidjeti i operni pjevači

mirko švenda žiga i bandisti
žarko bašić/pixell
12.05.2011.
u 14:31

Velikim koncertom u Lisinskom međimurski etnopjevač Mirko Švenda Žiga proslavio je trideset godina karijere. Tom je prilikom ugostio brojne umjetnike kao što su Vinko Coce, Miroslav Škoro, Ladarice...

Trideset godina karijere proslavio je međimurski pjevač Mirko Švenda Žiga impresivnim koncertom u Lisinskom. Ne samo da je imao sjajne goste (Coce, Škoro, Lyra, Rebecca Posavec, Ladarice, Pif i Eterović, cimbalisti Maronić i Baričević) nego je iznenadio i programom. Nije pjevao samo međimurske popijevke uz svoje energične bandiste, nego i sevdalinku "Kraj tanana šedrvana", nastalu na Heineove stihove, te pjesme slavonskog ili dalmatinskog izričaja. I u svima je briljirao svojim pouzdanim, zvonkim, nimalo potrošenim tenorom, kakvih nema puno na hrvatskoj glazbenoj sceni. A na izvedbi pjesme Mamma, koju je na koncertima pjevao i Pavarotti, mogli bi mu pozavidjeti i operni pjevači. Koncert u Lisinskom Žiga je iskoristio i za predstavljanje nove, osme kompaktne ploče "Ples, struja, žica" koju je objavio Croatia Records.

Komentara 3

PU
pumbica
16:04 12.05.2011.

Pa jasno nijedan od operni pjevača nezna te pjesme.Pogotovo Ivo Gabulin.Ja mislim da ljudi medij pretjeruje.Jer naši operni pjevaći su poznati u svijetu,a Žiga možda u Međimurju,ali uspoređivat s opernim pjevačima?E to je previše

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:05 13.05.2011.

Mogli bi, ali mu ne zavide. Moje pitanje je - zasto mu ne zavide ?

FL
Flodur
19:26 12.05.2011.

Kaj je vazno da je netko poznat ,vazno je da dobro pjeva, a ko kaze da Ziga u svijetu nije poznat nema pojma ko je Ziga , ili mu je zavidan.Pozdrav. Ziga je super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije