ZagrebDoxPro

Na četverodnevnoj radionici ZagrebDoxa bili sudionici iz 12 zemalja

ZagrebDox Pro
Foto: Screenshot/YouTube
02.03.2019.
u 11:39

S polaznicima su mentori – direktorica festivala DOK Leipzig Leena Pasanen i redatelj i producent Stefano Tealdi radili na svim relavantnim redateljskim i produkcijskim aspektima od razvijanja sinopsisa, stvaranja trailera, razrade budžeta i načina financiranja

Iniciranje stvaranja novih filmova donosi program usavršavanja ZagrebDox Pro. Neizostavan i važan dio ZagrebDoxa koji uključuje pitching forum i intenzivne radionice za 12 međunarodnih dokumentarnih projekata. Na četverodnevnoj radionici ove godine sudjelovalo je ukupno 22 sudionika iz 12 različitih zemalja.

S polaznicima su mentori – direktorica festivala DOK Leipzig Leena Pasanen i redatelj i producent Stefano Tealdi radili na svim relavantnim redateljskim i produkcijskim aspektima od razvijanja sinopsisa, stvaranja trailera, razrade budžeta i načina financiranja. Održao se i pitching forum na kojem su projektni timovi svoj rad predstavili međunarodnom panelu filmskih stručnjaka: producentima, agentima, predstavnicima filmskih fondova, festivala, televizijskih kanala i distributera.

U sklopu ZagrebDox Pro-a održana su i dva masterclassa s cijenjenim autorima i redateljima Želimirom Žilnikom i Sergejem Loznicom, case study poznate filmske publicistice Mirjam Wiekenkamp pod naslovom Treba li vašem filmu PR? te festivalski razgovor s Orwom Nyrabijom, umjetničkim direktorom IDFA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije