Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. Novaljski trijatar

Nagrada Kata Novaljka pripala Oliveri Baljak

storyeditor/2024-07-04/ubu.jpg
LUKA DUBROJA/&TD
05.07.2024.
u 10:35

Na ovogodišnjem će festivalu biti izvedeno osam predstava, od 7. srpnja svake nedjelje jedna, sve do kraja kolovoza

“Kada bi u nekoj kući u mjestu bilo buke i bruke, stari Novljanci su na to znali reći: “Koji trijatar.” I tako je naš ljetni kazališni festival dobio ime, otkrio je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo na presici na kojoj je u Zagrebu predstavljeno devetnaesto izdanje festivala koji je pokrenuo i sve ove godine vodi Goran Grgić, nacionalni prvak Drame HNK Zagreb.

Festival počinje ove nedjelje sjajnom predstavom “Ubu ovo ono”, Trupe ovo ono, a zatim se sve do kraja kolovoza, svake nedjelje, redaju: “Sretni ljudi” Kazališta Lectirum, “Otvoreni brak” Gala teatra, “Ča je život vengo...” Teatra Erato, “Kad udari južina” B Glad Produkcije, “Žene na rubu” Scene Gorica, “Dvosjed za troje” Histriona i “Prekid preko veze” kazališta Moruzgva.

U osvrtu na prošla ljeta Goran Grgić je rekao kako je festival počeo skromno i kako je tada malo tko vjerovao da će imati tako dug i uspješan život. No, vjerna publika koja mu se vraća iz ljeta u ljeto izdigla ga je u status kulturne manifestacije bez koje otok Pag više ne može. Otkrio je i dio planova za budućnost te obećao da će Trijatar svake godine posebnu pažnju obratiti na projekte mladih glumaca. Festival ima i svoju godišnju nagradu koja se zove Kate Novaljka, a statua za najbolju izvedbu s lanjskog festivala pripala je Oliveri Baljak, nacionalnoj prvakinji Drame HNK Rijeka, za ulogu u “Otočkoj terci”, priči o tri generacije žena koje gledatelji upoznaju jedne otočke zime. Bila je to predstava koja je lani oduševila gledatelje i temom njima bliskom i sjajnim izvedbama tri glumice. Olivera Baljak je rekla da nagrade ne bi bilo bez Branke Petrić Fehmiu i Ane Vilenice s kojima dijeli scenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije