Akademijina nagrada

Najneizvjesnija utrka za Oscara posljednjih godina

avatar
19.01.2010.
u 17:43

Cinici će reći da je ovogodišnja dodjela Oscara manje nepredvidiva budući da ima deset kandidata u kategoriji najboljeg filma.

Cinici će reći da je ovogodišnja dodjela Oscara manje nepredvidiva budući da starta s čak deset kandidata u kategoriji najboljeg filma, a više zbog toga što je Martin Scorsese odlučio pomaknuti premijeru svoga “Shutter Islanda” na ovu godinu.

 Time je Scorsese ispao iz utrke, a Akademijina nagrada ostala bez istaknutijeg favorita na kojega bi se polagale nade kao što se proteklih godina polagalo na “Benjamina Buttona”, “Gospodara prstenova”, “Gladijatora”, “Genijalni um”, pa i “Milijunaša s ulice” i druge tipične oskarovske teškaše.

Ako je suditi po nedjeljnoj dodjeli Zlatnih globusa, koju se obično uzima kao pretpostavku u kojem će smjeru ići dodjela Oscara, najrazvikaniji film bit će “Avatar”. No, pitanje je hoće li, posebno s novim proširivanjem na deset kandidata, film uspjeti izrasti do glavne atrakcije dodjele kao na Globusima gdje je uzeo nagrade za režiju i najbolji film ili će ipak (što bi bilo puno logičnije) zadržati dominantnu poziciju u tehničkim kategorijama.

Naime, proširenje broja kandidata trebalo bi, barem je iz takvih pobuda ono uvedeno, ići na ruku kvalitetnim, manje tipičnim oskarovskim filmovima poput izuzetnih animiranih ostvarenja (kao što je prošlogodišnji “Nebesa”), a nadajmo se da inizistiranje na raznolikosti neće ići baš do te mjere da će u nominacije, kao što se predviđa, ući i “Ratovi zvijezda”.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar kelt
kelt
10:13 21.01.2010.

Ajme, \"Ratovi zvijezda\". Pa kaj to ne isprave, nego se tako sramote.

Avatar vaksalainen
vaksalainen
17:57 19.01.2010.

pa ne bi ovaj shit od Avatara gledao da ste jos toliki

TY
Tyrael
22:09 19.01.2010.

Ratovi zvijezda? Novinar malo poblesavio, koji ratovi zvijezda? Snimljeni su odavno, svih 6.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije