Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devendra Banhart

Otac freak folka u Šibeniku predstavlja album "Flying Wig"

Dana Trippe
18.06.2024.
u 11:48

Devendra Banhart naslikao je većinu svojih omota, a na šibenskoj će Tvrđavi sv. Mihovila nastupiti 28. srpnja

Otac freak folka Devendra Banhart dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila 28. srpnja, gdje će predstaviti jedanaesti studijski album "Flying Wig". Barnhart je rođen u Teksasu, odrastao u Venezueli, a s 14 godina preselio se u Los Angeles. S glazbom je počeo eksperimentirati tijekom studija na Art Institutu u San Franciscu.

Nakon napuštanja studija ljeto 2000. proveo je u Parizu gdje je, između ostalog, bio i predizvođač grupi Sonic Youth. Po povratku u SAD otkrio ga je Michael Gira iz legendarnih Swansa i za njegovu je diskografsku kuću objavio prvijenac "Oh Me Oh My". Kako je interes glazbene industrije sve više rastao, najprije je potpisao za XL Recordings, a potom i za još veći Warner.

Paralelno s glazbom, Devendra je njegovao i svoju strast prema slikarstvu. Naslikao je omote većine svojih diskografskih izdanja, a 2010. za omot albuma "What Will We Be" bio je nominiran i za nagradu Grammy.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije