Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival svjetske književnosti

Paolo Giordano, Matthew Blake i Yomi Adegoke samo su neka od imena koja stižu u Zagreb

storyeditor/2024-07-04/PXL_040724_117077080.jpg
Foto: Tomislav Miletić/PIXELL
05.07.2024.
u 10:49

Dvanaesto izdanje Festivala svjetske književnosti održati će se od 1. do 7. rujna, a na programu se našlo i nekoliko izložbi te predstava

U knjižari Fraktura, na njezin četvrti rođendan, u četvrtak je predstavljen program 12. Festivala svjetske književnosti. Ovogodišnje izdanje, koje će se održati od 1. do 7. rujna u Zagrebačkom kazalištu mladih, knjižari Fraktura te galerijama Forum i Kranjčar, otvorit će slavni talijanski pisac Paolo Giordano, autor knjige “Samoća primarnih brojeva” koja je svojedobno postala globalni fenomen, a koji će na festvalu predstaviti svoj novi roman “Tasmanija”, najčitaniju knjigu u Italiji 2022. godine.

Među nizom književnika i književnica iz regije i svijeta, ovog rujna u Zagreb će stići i britanski pisac Matthew Blake, čiji je debitantski triler “Anna O” postao svjetski bestseler, zatim i jedan od najvažnijih francuskih suvremenih autora i laureat nagrade Goncourt Jean-Baptiste Del Amo, a festival će zatvoriti Yomi Adegoke, hit autorica i novinarka Guardiana, proglašena i najutjecajnijom osobom mlađom od 30 godina po izboru Forbesa, a koja će predstaviti svoju knjigu “Lista”, roman o posljedicama koje društvene mreže mogu imati na naš stvarni život.

Festival svjetske književnosti i ove godine ugostit će kazališnu predstavu, monodramu u produkciji banjolučkog festivala Imperativ, nastalu na temelju knjige “ja se zovem lidija deduš” Lidije Deduš, a u nikad bogatijem popratnom programu našlo se i nekoliko izložbi, među kojima i “Umjetnici i pisci” na kojoj će biti okupljeni radovi hrvatskih likovnih umjetnika na temu književnosti te izložba iz kolekcije pjesnika i predvoditelja Voje Šindolića “Bob Dylan i američki beatnici kao slikari”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije