Gostovanje slavnog pijanista u Zagrebu

Pobjednik Chopinovog natjecanja Yundi večeras svira u Lisinskom

Yundi
Foto: Chen Man/Mercury Classics
11.03.2014.
u 12:00

Pijanist čiji albumi postižu milijunske naklade u Zagrebu promovira i jučer objavljeni novi CD s glazbom Schumanna i Beethovena

Pobjednik posljednjeg Chopinovog natjecanja Yundi Li večeras, u utorak 11. ožujka, nastupa u Lisinskom u organizaciji Artagenta i Koncertne direkcije Zagreb.

Pijanist koji se odnedavno predstavlja samo imenom Yundi, s milijunskim nakladama prodanih albuma i nastupima u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama, u Zagrebu svira djela Chopina, Schumanna te Beethovenove sonate popularne pod naslovima Mjesečina i Appasionata.

Koncert otvara novu sezonu ciklusa Piano fortissimo, a namijenjen je i pretplatnicima ciklusa Svijet glazbe.

Posjetitelji zagrebačkog koncerta među prvima će u svijetu moći kupiti i novi Yundijev CD s glazbom Beethovena i Schumanna koji je upravo jučer objavila tvrtka Deutsche Grammophon. Nakon koncerta pijanist koji samo u Kini ima vojsku od nekoliko desetaka milijuna obožavatelja u predvorju će Lisinskog dijeliti i autograme. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije