Naklada Ljevak u suradnji s Večernjim listom

Publicistička atrakcija na Interliberu - Hrvatska u 30 priča

Hrvatska u 30 priča
06.11.2023.
u 14:31

Jedan od najtraženijih naslova ovogodišnjeg Interlibera svakako je publicistička knjiga Hrvatska u 30 priča, koju je objavila Naklada Ljevak u suradnji s Večernjim listom.

Riječ je o djelu koje na potpuno drukčiji način progovara o Hrvatskoj i Hrvatima, našem načinu života, posebnostima i manama, razlikama i sličnostima s drugim europskim narodima... Uz mnoštvo manje poznatih činjenica i zanimljivosti, priličnu dozu humora i nezaobilazne odgovore na pitanja koja stranci najčešće postavljaju kad je Hrvatska u pitanju, knjiga donosi i trideset originalnih ilustracija globalno poznatog i priznatog hrvatskog ilustratora Vedrana Klemensa, dobitnika Red Dot-a i kreativca čija su rješenja oduševila i moćni Google.

30 priča uspješno su ispričali vrhunski poznavatelji hrvatskog identiteta i suvremenog brenda Hrvatske – sveučilišni profesor i jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za nacionalno brendiranje Božo Skoko, koji je već objavio niz knjiga posvećenih identitetu i imidžu Hrvatske, te diplomat, autor i publicist Zvonimir Frka-Petešić, inače rođeni Parižanin, trenutačno na poziciji voditelja ureda hrvatskog premijera.

Knjiga podsjeća na popularna skandinavska izdanja, koja su proteklih godina preplavila i Hrvatsku, a govore o tamošnjem načinu života i vrijednostima, poput danskog Hygge ili švedskog Lagom, pa će nedvojbeno popuniti prazninu koja je vladala na tržištu kad je riječ o popularnim izdanjima o Hrvatskoj i Hrvatima, dok će svojim sadržajem i kreativnošću nedvojbeno oduševiti, ne samo velike, već i male čitatelje. Među ostalim, u knjizi ćete doznati - zašto strance Hrvatska podsjeća na zmaja; zašto Hrvati toliko vremena provode ispijajući kavu; zbog čega su Šveđani nekada plašili malu djecu Hrvatima; zašto su Hrvati europski rekorderi u doniranju organa, a ipak teško podnose tuđi uspjeh; zašto je Hrvatska bila jedna od prvih kršćanskih zemalja, koja je priznala islam kao tradicionalnu religiju; koja je Hrvatica bila muza velikog Pabla Piccassa; čime su Hrvati oduševili francuskog kralja Luja XIV. i zašto bi američki ribari i vinogradari trebali biti zahvalni Hrvatima?

Osim hrvatskog izdanja, koje je dostupno na Inteliberu te knjižarama diljem Hrvatske, uskoro izlazi proširena i prilagođena engleska verzija Croatia in 30 Stories, koja će, ističu recenzenti, biti najljepši božićni dar za inozemne prijatelje i poslovne partnere.

Prvog dana Interlibera, u utorak 7. studenoga s početkom u 18.00 sati na štandu Naklade Ljevak autori i ilustrator će se družiti sa čitateljima, potpisivati knjige te davati izjave za medije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije