grad na brijegu

Publika je gladna prave glazbe i zato dobiva samo najbolje od bluesa

Sweet waters
Kastav Blues Fest
07.08.2015.
u 15:23

Damir Halilić, umjetnički direktor Kastav blues festa, ističe da su postali poznati i izvan Hrvatske

U Kastav, grad na brijegu, s delte Mississippija stigla je i ovoga kolovoza glazba srca i duše. Potvrđuje to oduševljenje posjetitelja prvih koncerata Kastav Blues Festa koji se iz večeri u večer seli od morskog ugođaja u Kostreni i starog kaštela u Čavlima do krova sportske dvorane u Matuljima, izletišta Ronjgi u Viškovu do trga u Dražicama. – I ovogodišnje izdanje festivala pokazuje da smo stvorili najveći i najprestižniji festival bluesa u Hrvatskoj, na kojem nastupaju najeminentniji glazbenici.

Atmosfera je izvrsna, ambijenti u kojima se održavaju koncerti fantastični, a publika, sudeći prema prvim dvjema večerima, gladna prave glazbe – kaže umjetnički direktor Kastav Blues Festa Damir Halilić Hal. Kastavski festival, nastavlja, upravo su vrhunski majstori bluesa koji su na njemu nastupali proteklih sedam godina učinili nadaleko poznatim, a zahvaljujući velikom entuzijazmu i zalaganju Michaela Messera, koji je i počasni građanin Kastva, Michaela Roacha i Alana Smitha festival je prepoznat kao prestižna priredba blues glazbe s kvalitetnim programom, k tome za posjetitelje besplatna.

Kastavski je festival nastao u čast Philadelphia Jerryja Ricksa, jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa, koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav, u kojem je proveo posljednje mjesece života. Danas u Matuljima nastupaju hrvatski glazbenici Kaplowitz Blues Trio, Darko Jurković Charlie, Vedran Božić & Rock Masters, a u subotu u Kastvu, na Fortici, talijanski The Sweet Waters i zvijezda ovogodišnjega blues festivala Sydney Ellis. Vrhunska vokalistica koju hvali i publika i glazbena kritika, u posljednja je dva desetljeća održala više od 1200 koncerata u 27 zemalja. 

>> Početak kolovoza rezerviran je za Kastav Blues Festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije