40. Barokne večeri

Razigranost i sjaj barokne glazbe osvojile Varaždin

varaždinske barokne večeri
arhiva VL
26.09.2010.
u 13:49

Sudeći po odazivu i reakcijama publike Muka po Ivanu J.S. Bacha koju su u katedrali izveli članovi Detmold Barock Akademije izvrstan je odabir organizatora

Prvi vikend baroknog slavlja je iza nas. Bachova, Händelova i Vivaldijeva djela koja su u katedrali na otvorenju izveli vrhunski glazbenici iz Bavarske potpomognuti varaždinskim katedralnim zborom “Chorus Angelicus” i solistima bili su prekrasan uvod u slavljeničko 40. izdanje Varaždinskih baroknih večeri. Blještavilo barokne razigranosti koje je zavladalo Varaždinom i koje će potrajati do 4. listopada upotpunio je vatromet.

Dio tog sjajnog ugođaja osjetila je u subotnje jutro uz baroknu kavu i publika u Viteškoj dvorani trakošćanskog dvorca na koncertu Trija Pantagruel. Sudeći po odazivu i reakcijama publike Muka po Ivanu J.S. Bacha koju su u katedrali izveli članovi Detmold Barock Akademije izvrstan je odabir organizatora, a kako zvuči pozitiv u baroknoj dvorani Staroga grada brojnim je ljubiteljima glazbe u nedjeljno jutro odsvirao ugledni engleski orguljaš Andrew Benson Wilson.

Tajne orguljaške glazbe desetak će učenika varaždinske Glazbene škole od orguljaškog majstora saznavati danas, a Wilson će i kao član žirija odlučivati o dobitnicima nagrada za najbolja glazbena ostvarenja na 40. Večerima. Da je riječ o vodećim ansamblima i da će na festivalu nastupiti vrhunski europski i hrvatski glazbenici, kako je najavio Davor Bobić, ravnatelj VBV-a, potvrdile su ovacije publike na svim dosad održanim koncertima. Večeras će u salonu Cecelja svirati Trio Symblema, a u dvorani Staroga grada u 21 sat počinje koncert pod svijećama Ansambla Flores.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije