Take That, Arctic Monkeys i Foo Fighters pobjednici Brit Awardsa

Take That
import
21.02.2008.
u 09:05

Take That, Arctic Monkeys i Foo Fighters pobjednici su ovogodišnjih Brit Awardsa, a svatko od njih osvojio je po dva priznanja. Take That, veliki povratnici na glazbenu scenu, nagrađeni su u kategorijama najboljeg live izvođača i najboljeg singla. Arctic Monkeys su najbolja grupa, a nagrađeni su i za najbolji album.

Grupa Foo Fighters osvojila je nagradu za najboljeg inozemnog izvođača i najbolji inozemni album. Najboljom pjevačicom proglašena je Kate Nash dok je Mark Ronson nagrađen za najboljeg muškog izvođača. Ronson je prvi producent koji je dobio nagradu u kategoriji rezerviranoj uglavnom za pjevače.

Najzapaženije nastupe ostvarili su Amy Winehouse i Paul McCartney kojemu je pripala nagrada za životno djelo. Pjevala je i Rihanna, a svoj megahit "Umbrella" izvela je zajedno s s grupom Klaxons.

Amy je zajedno s Ronsonom otpjevala hit "Valerie", a samostalno je izvela "Love Is A Losing Game". Bio je to prvi nastup Amy Winehouse nakon odlaska na rehabilitaciju.

Amy je nastup posvetila svom suprugu Blakeu koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne. Tijekom izvedbe u kameru je govorila "Volim te".

Jedna nagrada pripala je i Kylie Minogue koja je proglašena najboljom inozemnom pjevačicom. Nakon što je izvela singl "Wow", publici je poručila da je jako sretna i zahvalna radi priznanja britanske glazbene industrije.

Niti mladi Mika nije otišao praznih ruku, a pripala mu je nagrada za najboljeg debitanta. Najbolji inozemni izvođač je Kanye West.

Praznih ruku je, vjerovali ili ne, ostala Amy Winehouse koja nije osvojila niti jednu nagradu.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije