kuća

Udruživanje izdavačkih kuća Profil i Mozaik knjiga

profil mozaik
arhiva
27.03.2012.
u 14:22

U travnju kuće objedinjuju svoje knjižare u jedinstveni maloprodajni lanac čime će nastati lanac od 29 zajedničkih knjižara, a na tržištu će se stvoriti vodeća knjižarska mreža i zasebna tvrtka pod imenom Profil Mozaik d.o.o.

Dvije velike hrvatske izdavačke kuće Profil i Mozaik knjiga u travnju objedinjuju svoje knjižare u jedinstveni maloprodajni lanac čime će nastati lanac od 29 zajedničkih knjižara, na tržištu će se stvoriti vodeća knjižarska mreža, ali i zasebna tvrtka pod imenom Profil Mozaik d.o.o. 

– Profil je uvijek uspijevao izdići se iznad prosječnosti i ponuditi svojim čitateljima vrijedna književna djela i kvalitetne udžbenike, bez obzira na ekonomske poteškoće koje nisu zanemarive. Ako je moguće udružiti dvije kvalitetne izdavačke kuće, njihovo bogato iskustvo, ljudske potencijale, prodajni prostor i tako ponuditi raznoliku literaturu, najkvalitetniju ponudu i odnos prema kupcu, vjerujem da se to neće odraziti samo na jačanje konkurentnosti i širenje poslovanja nove tvrtke, nego će pozitivno utjecati i na čitalačke navike u našem društvu. Na obrazovanost i kupovnu moć ljudi možda ne možemo utjecati, ali svakako možemo omogućiti da naši proizvodi budu dostupniji svima onima koje vodi želja za dobrom knjigom. A to je poveznica koja daje čvrst temelj našoj novoj suradnji – objasnio je Daniel Žderić, vlasnik izdavačke kuće Profil.

 Bojan Vidmar, direktor Mozaik knjige, komentirao je spajanje:
– Cilj nam je zadržati dvije dobre knjižarske mreže. Udruživanjem svojih potencijala ojačat ćemo položaj na tržištu, povećati prodaju i pozicioniranje knjižare kao prvog mjesta za kupnju knjiga po pristupačnim cijenama. Tvrtka Profil Mozaik  bit će velik i najkonkurentniji knjižarski lanac na tržištu zahvaljujući raznolikoj ponudi i mnogobrojnim knjižarama u kojima će se i dalje, uz knjige osnivača, moći prodavati izdanja svih hrvatskih nakladnika. Mozaik knjiga i Profil izdavaštvo pod okriljem nove tvrtke ubuduće će biti usmjereni isključivo prema nakladničkoj djelatnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije