Dječja manifestacija

Uspomene na Ivanu Brlić-Mažuranić i dalje žive u Slavonskom Brodu

Foto: Priredba studio
1/2
13.04.2023.
u 16:12

Grad Slavonski Brod slavi život i radove Ivane Brlić-Mažuranić kroz manifestaciju "U svijetu bajki" od 16. do 23. travnja kako bi promicao stvaralaštvo djece uz razne radionice, izložbe i koncerte

Kroz manifestaciju dječja će mašta "U svijet bajki" uploviti iznova oživljavajući najpoznatija djela Ivane Brlić-Mažuranić, a program će se održavati na nekoliko brodskih mjesta, od Kuće Brlić, Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić, Gradske knjižnice Slavonski Brod, Tvrđave Brod i Muzeja Brodskog Posavlja pa sve do Trga Ivane Brlić-Mažuranić, Centra mladih, Glazbene škole Slavonski Brod i drugih.

Osim upoznavanja s Ivaninim književnim djelima kao što je ilustrirana knjiga "Šuma Striborova", djeca će sudjelovati u brojnim aktivnostima poput likovne, fotografske, video, kazališne i radijske radionice, imati priliku pogledati brojne izložbe, uživati u koncertima i natjecati se na književnom kvizu u poznavanju opusa "hrvatskog Andersena". 

Ova tradicija održava se već desetljećima kako bi se promicalo i poticalo stvaralaštvo kod djece te kako bi se održala uspomena na Ivanina djela. Prva manifestacija održala se 1970. godine na poticaj najmlađe Ivanine kćeri Nedjeljke (Brlić) Mohaček, a dječje se svečanosti od tada redovito provode u travnju, mjesecu rođenja slavne književnice.

Ivana Brlić-Mažuranić je jedna od naših najcjenjenijih književnica koja trag u književnosti nije ostavila samo u Hrvatskoj, već i u svijetu. Uspomena na nju nastavila je živjeti na ulicama Slavonskog Broda, gdje je Ivana provela većinu svog života. U Brodu je napisala nebrojene priče, pa i svjetski poznata književna djela poput "Priča iz davnine" i "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije