Tvrtka Peperami Chicken Bites provela je anketu na 2000 ljudi i otkrila kako izbor hrane na prvom spoju u restoranu igra veliku ulogu u tome hoće li se dvije osobe ponovno vidjeti.
Čak 22 posto ljudi ne bi izašlo s osobom drugi put ako ona naruči nešto što se njima ne sviđa, a više od 50 posto izjavilo je da im je osoba automatski više privlačna ako naruči isto jelo kao i oni.
Kao najgore jelo za naručiti ljudi su odabrali kozice s češnjakom (njih 36 posto), a odmah iza toga je indijsko jelo bhaji - popečci od luka za koje je glasalo 23 posto.
Njih 14 posto tvrdi da ne može podnijeti da osoba s kojom su izašli na spoj naruči rebrica s roštilja, a samo jedan posto manje isto tvrdi za plodove mora.
Pitali smo Zagrepčane koja su najromantičnija mjesta u gradu! Maksimir? Gornji grad? Jedna nam je gospođa dala i ideju gdje zaprositi nekoga
Kuhani kukuruz s maslacem nalazi se na 5. mjestu najgoreg odabira, a nakon njega idu sushi i riba, po čemu se jasno da zaključiti da je mnogima morska hrana jako odbojna.
Zbog hrenovke u tijestu, odnosno hot doga 8 posto ljudi ne bi ponovilo spoj, njih 7 posto zbog graha, a samo 5 posto smatrat će vas neprivlačnima ako naručite juhu.
Dr. Christy Fergusson, psihologinja, kaže za The Sun: "Ne iznenađuje me čuti da hrana igra toliku ulogu u potrazi za partnerom. Ono što netko voli jesti puno otkriva o njima kao osobi. Kada je riječ o partneru, odabir hrane ukazuje nam i na to kakav je njegov način života i koliko smo prema tome kompatibilni."